Piata Imobiliara 2020
Legea cererii si ofertei in piata imobiliara 2020Piața imobiliara
Imobilul este un activ tangibil alcătuit din proprietatea și terenul pe care se află. Ca și alte active, bunurile imobiliare sunt, de asemenea, supuse ofertei și cererii. Prețurile locuințelor, precum acțiunile și obligațiunile, depind foarte mult de legea ofertei și a cererii. Ce relație are piața locuințelor cu această lege? Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează această teorie economică și cum afectează piața imobiliară .
Piața locuințelor se bazează foarte mult pe ofertă și cerere
- Cererea de locuințe crescuta și ofertele limitate determină creșterea prețurilor.
- Prețurile scad atunci când există o cerere redusă și o ofertă mai mare de case pe piață.
- Ratele scăzute ale dobânzii afectează în general cererea, în timp ce catastrofele naturale, stilul de viață în schimbare și lipsa loturilor disponibile afectează ofertele.
Cererea și oferta pe piața imobiliara
Legea cererii și ofertei este un principiu economic de bază care explică relația dintre cerere și ofertă pentru un bun sau un serviciu și modul în care interacțiunea lor afectează prețul acelui bun sau serviciu. Când există o cerere mare pentru un bun sau serviciu, prețul său crește. Dacă există o ofertă mare a unui bun sau serviciu, dar nu există o cerere suficientă, prețul scade. Dacă există o ofertă mare a unui bun sau serviciu, dar nu există o cerere suficientă, prețul scade. Teoria ofertei și a cererii este una de baza în economie. Oferta și cererea lucrează între ele până la atingerea prețului de echilibru – acesta este prețul în care oferta este egală cu cererea de pe piață.
Cererea in piata imobiliara 2020
Legea cererii in 2020 prevede că oamenii vor avea o cerere scăzută sau deloc pentru un bun care are un preț mai mare. Asta se întâmplă, desigur, când toți ceilalți factori rămân egali. Oamenii au tendința de a sacrifica ceva care are un cost mai mare, ceea ce reduce cererea. În mod similar, prețurile mai mici antrenează cererea, ceea ce înseamnă că acei consumatori valorizează și achiziționează ceva mai mult atunci când este mai ieftin.
Oferta in piata imobiliara 2020
Când vine vorba de legea ofertei, prețurile scad atunci când există o creștere a ofertei unui bun sau serviciu pe piață. Dar când prețurile cresc, numărul de bunuri și servicii tinde să scadă.
Cererea in imobiliare
Piața locuințelor se bazează foarte mult pe ofertă și cerere . Fiecare tranzacție de locuințe implică un cumpărător și un vânzător. Cumpărătorul plasează o ofertă pe o proprietate, lăsând vânzătorul să accepte sau să respingă oferta. Legea ofertei și a cererii dictează prețul de echilibru al unei proprietăți.
Oferta și cererea lucrează una împotriva celeilalte până la atingerea prețului de echilibru.
O ofertă scăzută poate duce la creșterea prețurilor, ceea ce tinde să se întâmple prin licitatia de ofertare .
O proprietate specifică poate fi ceruta de către mai multe părți care încearcă să se întreacă reciproc prin creșterea ofertei de prețuri de achiziție. Războiul de ofertare se încheie – epuizarea ofertei – atunci când vânzătorul acceptă una dintre oferte.
Când există o cerere mare de proprietăți într-un anumit oraș și o lipsa a ofertelor de calitate, prețurile caselor tind să crească. Atunci când o economie este slabă și oferta excesivă de proprietăți conduce la o cerere scăzută, prețurile caselor tind să scadă.
Factorii care afectează oferta și cererea de locuințe in piata imobiliara
Oferta și cererea nu sunt niciodată un lucru ușor de măsurat pe piața imobiliară. Acest lucru se intampla, deoarece necesită mult timp pentru a construi noi case și pentru a le repara pe cele vechi pentru a fi readuse pe piață. În mod similar, imobiliare nu sunt ca alte industrii, deoarece necesită mult timp pentru a cumpăra și vinde proprietăți.
Unii dintre factorii care influențează cererea de locuințe includ ratele mai mici de dobândă sau costurile de împrumut scăzute. Când ratele dobânzilor sunt mici, oamenii sunt în general dispuși să-și asume mai multe datorii . Aceștia pot să finanțeze achiziționarea unei case, deoarece dobânda pe care trebuie să o achite nu are un impact major asupra finanțelor personale. Dacă apar mulți cumpărători in piața imobiliara, cererea pentru locuințe crește. Și dacă există o ofertă limitată de inventar pentru locuințe, asta face ca oamenii dintr-un mediu cu dobândă scăzută să cumpere.
Între timp, construirea de locuințe este într-o stare constantă de schimbare. Inventarul poate crește atunci când oamenii se mută – unii pot reduce dimensiunea casei, alții pot încerca să facă mai mult loc unei familii în expansiune, în timp ce alții își pot achiziționa prima casă. În mod similar, poate exista o creștere a dezvoltării și a construcțiilor de locuințe noi, adăugându-se inventarului existent. Pe de altă parte, inventarul de locuințe scade în perioadele de dezastru natural – cum ar fi inundațiile și cutremurele – și când proprietățile existente sunt demolate. Terenul este, de asemenea, o resursă finită, astfel încât volumul noilor dezvoltări este în general limitat.
Citeste mai multe
Propunerea legislativă privind legea care să reglementeze cerințele fundamentale aplicabile dezvoltatorilor imobiliari a pornit de la situațiile întâlnite în practică, în toată țara, în legătură cu respectarea drepturilor cumpărătorilor din imobiliare.