PAUL DUMBRĂVANU

Avocat specializat in drept imobiliar

Din 2006 îi ajut pe oameni să rezolve problemele imobiliare dificile furnizându-le soluţii. Mai mult decât o simplă activitate, pasiunea imi indruma actiunile zilnice in favoarea clientilor. Detin experienta practica si teoretica necesara in domeniul imobiliar. Acord asistenta in tranzactii imobiliare care tin de domeniul rezidential sau comercial.

Am dezvoltat un sistem de lucru pentru a dezvolta relatii de calitate NU DOAR A VINDE un serviciu juridic.

Imi place sa discut cu fiecare client inainte de a demara orice demers. Consultanta initiala gratuita pentru a intelege situatia juridica este un pas important catre propunerile privind directiile de actiune.

Avand experienta indelungata in asistarea clientilor cu probleme imobiliare intocmesc o lista clara a problemelor de rezolvat pentru fiecare proprietate in parte. Prin intermediul acestui proces de studiere imi formez o imagine despre calitatea constructiei, vecinatati , preturile de vanzare, investitiile din apropiere, mijloace de transport sau infrastructura.

Cateva referinte despre activitatea curenta in care sunt implicat :

Biblioteca de Imobiliare

Un proiect prin care ofer peste 400 de sfaturi gratuite despre problemele imobiliare din Romania :

  • Am scris despre problemele imobiliare cele mai importante in peste 300 de articole scare se ofera gratuit catre orice persoana interesata. Regasiti biblioteca de imobiliare aici : Biblioteca de Imobiliare
  • Am publicat peste 100 de clipuri video cu sfaturi despre problemele imobiliare si caile de rezolvare. Regasiti aici biblioteca video de imobiliare : Biblioteca Video Imobiliare

Ziarul ImoProtect. Scopul ziarului este de a informa consumatorii de servicii imobiliare in legatura cu drepturile acestora. Cititi ziarul aici :  Ziarul ImoProtect

Redactarea codului Conduită al dezvoltatorilor de Locuințe pe care il regasiti aici : Codul de conduita al dezvoltatorilor de locuinte

Un demers foarte important in care sunt implicat are legatura cu cerințele fundamentale aplicabile dezvoltatorilor imobiliari. Am propus un proiect de lege care se afla in dezbaterea parlamentului in aceasta perioada. Cititi mai multe despre acest proiect aici : Lege privind cerințele fundamentale aplicabile dezvoltatorilor imobiliari

DESPRE OBIECTIVE

Obiectivul este de a oferi in mod constant cele mai bune, inovative si remarcabile servicii de consultanta investitionala imobiliara.

Nevoile clientilor sunt intotdeauna pe primul loc. Obiectivul meu este sa ofer intotdeauna servicii a caror valoare sa depaseasca asteptarile clientilor.

Principalul meu scop este respectul reciproc si crearea de relatii pe termen lung, benefice tuturor partilor implicate.

Sunt practic, disponibil, entuziast si in permanenta orientat pentru a identifica solutii.

Voi desfasura pentru Dumneavoastra o activitate organizata, transparenta, eficienta si in permanenta la cele mai inalte standarde de integritate si etica in practicile de afaceri.

Ma lupt constant pentru a crea, dezvolta si implementa noi idei, strategii si servicii in beneficiul clientilor. Caut in permanenta sa ma educa in toate aspectele afacerii  in vederea cresterii nivelului de calitate a serviciilor oferite.

VALORILE MELE

  • Cinste si Integritate oricand si in orice situatie.
  • Imbunatatire continua a serviciilor pentru a depasi asteptarile clientilor
  • Crearea si cultivarea unui mediu de lucru agreabil, captivant, creativ si productiv.
  • In permanenta orientat catre dezvoltarea personala si a echipei in timp ce ne atingem obiectivele bine stabilite.
  • Lucram doar cu cei mai seriosi clienti si colaboratori.

 

Programeaza o intalnire si iti demonstrez cu fapte concrete

De ce ai nevoie de un bun avocat specializat in domeniul imobiliar

Daca vrei sa ai siguranta atunci cand vinzi o proprietate sau cumperi un imobil rezidential sau cu utilizare comerciala, atunci ai nevoie de un avocat bun, specializat in afaceri imobiliare. Avocatii care sunt experti in domeniul imobiliar stiu cum sa interpreteze documente, legi, proceduri de punere in posesie, titluri si orice alte procese si pasi necesari in cumpararea de proprietati.  O parte a responsabilitatilor unui avocat specializat in imobiliare este sa redacteze si sa revizuiasca documente legate de tranzactii, inclusiv cele legate de inchirieri, cumparari, inspectii. In afara de asta, un avocat ofera consiliere si sfaturi in orice problema legata de situatia juridica a terenurilor. Orice dificultate intampinati cand cumparati o proprietate imobiliara, avocatii stiu sa inteleaga legile si sa isi apere clientii, inclusiv in instanta.

Avocat specializat in domeniul imobiliar

In ciuda beneficiilor si protectiei contra fraudei pe care o poate oferi un avocat , sunt inca cumparatori si vanzatori care aleg sa nu angajeze un avocat deoarece nu-si permit onorariile avocatiale. Cu toate acestea, demersul lor de a economisi se poate destrama odata cu problemele care apar la vanzarea sau cumparare.

Pentru a sti mai mult despre importanta angajarii unor avocati specializati in domeniul imobiliar, va oferim o lista de responsabilitati. Speram ca va va oferi raspunsul la intrebarea : ”Chiar am nevoie de un avocat specializat in imobiliare din Bucuresti sau Ploiesti?”

Executare silita

Executarea silita si procedurile de insolventa sunt unele dintre specializarile avocatilor experti in imobiliare. Ei pot sa ii reprezinte pe cei ce ofera imprumuturi, chiriasii sau proprietarii, in functie de cine solicita asistenta lor. Avocatii care se ocupa de imobiliare reprezinta proprietarii si ofera suport juridic acestora atunci cand vine vorba despre procesul de executare silita, inclusiv prezentarea in instanta a dosarului. Debitorii care sunt reprezentati de avocati au posibilitatea sa creeze dificultati proprietarilor care vor sa-i execute, prin valorificarea oricaror greseli in procedura de executare silita si prin negocieri care pot duce la intelegeri menite sa opreasca procesul de executare silita.

Redactarea documentelor

Este unul din cele mai importante roluri ale avocatului specializat in imobiliare. Avocatiii pregatesc actele necesare pentru incheierea tranzactiei, sau inchiriere ori contracte de leasing, intelegeri de plata sau contracte de achizitie. Clientii pot solicita ajutor de la agentii imobiliari pentru a le completa documentele legale. Cand este vorba de redactare si revizuire de documente, totusi, este necesar avizul unui avocat specializat in imobiliare.

Analiza tranzactiilor imobiliare

In anumite cazuri, avocatii specializati in imobiliare doar participa cu consiliere juridica si analizeaza tranzactiile imobiliare. Vanzatorii si cumparatorii se intalnesc fata in fata sa negocieze, sa semneze contracte, iar cand sunt finalizate actele, solicita avocatului sa execute verificarea legalitatii tranzactiei. Acesta verificare a documentelor inseamna ca avocatul va inspecta autorizatiile de mediu, diferite avize si rapoarte, titluri de proprietate, documente legale si contracte care fac parte din tranzactia imobiliara. Avocatii specializati in domeniul imobiliar sunt obisnuiti sa identifice problemele cu care clientii lor nu sunt familiarizati. Acesta este si rolul avocatului , sa isi apere clientul de orice capcane sau neregularitati din punct de vedere legal.

Negocieri imobiliare

Deoarece avocatii specializati in imobiliare au ani de experienta in tranzactii de toate tipurile si diferite spete de ordin imobiliar, ei sunt solicitati deseori de clientii lor sa negocieze termenii si conditiile afacerilor lor imobiliare. Aceste negocieri inseamna ore , zile, saptamani si chiar luni de munca, in discutii cu investitori, dezvoltatori, brokeri sau alti avocati.

Litigii imobiliare

Din nefericire, nu toate tranzactiile imobiliare se finalizeaza fericit, uneori se ajunge in instanta, in fata judecatorilor. In timpul unui litigiu imobiliar, cumparatori, vanzatori, debitori sau creditori , fiecare parte este reprezentata de un avocat specializat in domeniul imobiliar. Redactand pledoarii juridice, completand chemari in judecata si participand la procese, avocatii sunt parte activa din aceste litigii. Daca este necesar , fac intelegeri si negociaza termene.

Sa angajezi un avocat local specializat in imobiliare este o investitie, deoarece el va face tot posibilul sa va fereasca de probleme.. Mereu la curent cu schimbarile legislative in domeniu, ofera cea mai buna si actualizata consultanta in domeniu.

Programează o discuție

Contactează-mă să discutăm mai multe despre cum putem colabora

Membru al Uniunii Avocaților Europeni

Membru de Onoare al Uniunii Nationale A Barourilor din Romania

Afilieri

Partener Rightmove UK

Discutam pe Whatsapp
Aveti nevoie de Ajutor ?
Conversația inițiala de 15 minute este gratuita. Descrieți problema si aflați cum va pot ajuta
Cu stima,
Paul Dumbravanu
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte