ONORARII CONVENABILE ȘI ACCESIBILE

Pentru clienții care își doresc să știe de la bun început tarifele.

Este extrem de important să știi din start cât de mult te va costa un serviciu. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. 

În mod obișnuit, avocații folosesc metoda de plată cu ora, metodă prin care ei sunt plătiți în mod cinstit pentru timpul petrecut pentru o anumită cauză. Timpul este foarte important. De aceea este principalul lucru pentru care plătești.

Eu consider că valoarea este mult mai importantă decât timpul. Valoarea experientei practice a avocatului pe care o primește un client este mult mai importantă decât timpul petrecut pentru cauza la care lucrează. 

Nimănui nu îi place neprevăzutul, mai ales atunci când vine vorba de banii munciți cu greu de fiecare. 

Atunci când mergi la un mecanic auto pentru a-ți repara frânele, ei nu îți vor spune “Vă vom percepe un tarif de 200 lei pe oră. Nu știm exact cât de mult va dura reparația și cât de mult vă va costa in total, dar vă vom da factura pentru timpul petrecut.”

Cine va fi vreodată de acord cu o astfel de abordare? Nimeni.

Ai putea să accepți asta atunci când mergi la dentist? Niciodată.

Ofer onorarii fixe și abonamente bazate pe plata serviciilor in etape.

Se emite factură, pentru ca tu să știi exact cât vei plăti pentru un anumit serviciu.

Mai jos poate fi găsită o listă cu taxele forfetare și abonamentele pentru serviciile oferite. Anumite servicii pot avea o marja de preț. Evaluez gratuit cerințele particulare ale fiecărei situații si după aceea pot sa menționez un onorariu final fix. 

Te rog să ții cont că anumite cerințe sau situații pot fi complicate și nu este posibil  să ofer servicii plătite cu un preț fix sau prin intermediul unui abonament. În astfel de situații sunt dispus să ofer servicii plătite cu ora.

Lista de mai jos nu este una obositoare care să conțină absolut toate serviciile pe care le ofer. Dacă nu reușești să vezi un anumit serviciu de care ai nevoie, ma poți contacta. 

Sunt de părere că orice client ar trebui să aibă o certitudine în ceea ce privește prețurile. De aceea am hotărât să elimin toate taxele generale de birou acum câțiva ani. 

Am estimat toate cheltuielile și stabilit o taxă fixă pentru multe servicii. Acel preț fix include acum toate taxele și toate cheltuielile generale. Așadar, dacă dosarul tău de drept imobiliar prezintă o anumita urgenta și va trebui trimis prin curier, eu voi suporta costurile, nu tu. 

Poți avea siguranță atunci când discutam despre onorarii. Vreau să elimin toate fluctuațiile și incertitudinile.

Practici de facturare cu toate costurile incluse

Marea majoritate a muncii mele este facturată conform unor taxe stabile care includ toate cheltuielile. Acest lucru înseamnă că poți avea certitudinea de a ști exact cât va trebui să plătești pentru munca depusă în scopul cauzei tale. Nu există astfel niciun alt element variabil. Ai parte de claritate. 

Factura cu prețul total va include taxele, alte cheltuieli sau costuri suplimentare necesare finalizării cazului tău, poate cu câteva schimbări minore, de care te voi anunța întotdeauna.  Asta înseamnă că taxele pentru foto-copii, documente trimise prin posta, curieri, taxe privind extrasul de carte funciara, taxele privind cercetarea juridică a unei firme la registrul comerțului și multe altele sunt deja incluse. Sunt totuși câteva mici excepții discutate mai jos în detaliu.

Aici este o listă parțiala a costurilor incluse de fiecare dată când primești o cotă de onorariu din partea mea :

 • Fotocopiere
 • Tipărire
 • Taxe de administrare a dosarului
 • Servicii de trimitere poștala
 • Taxe de procesare a documentelor
 • Taxe online/interne,
 • Căutări in cartea funciara
 • Căutări în registrul comerțului
 • Identificarea firmelor
 • Copii ale documentelor
 • Taxe de curierat

Te rog să ai în vedere faptul că prețurile, pachetele și serviciile descrise pe acest website sunt doar pentru informare. Exemplele de prețuri pe care le menționez sunt intervale obișnuite, bazate pe experiența mea anterioară.

Modelul de tarifare este personalizat și prefer să stabilesc prețuri bazate pe nevoile tale după discuția inițială si evaluarea gratuita a documentelor.

Onorarii

 

 • Analiza documentelor puse la dispoziție de către client pentru oferta de lucru initiala- Gratuit o ora de lucru in valoare de 250 de lei
 • Redactare Notificări / Somatii –  150-250 de lei/ora
 • Asistare sau reprezentarea părții la mediere/conciliere/negociere – 150-250 de lei/ora
 • Asistare sau reprezentarea părții în fața instituțiilor publice, altele decât instanțe/parchete/poliție – 150-250 de lei / ora 
 • Asistarea sau reprezentarea părții în fața terților – 150-250 de lei/ora
 • Consultații juridice la birou – 200-500 de lei/ora in raport de complexitate
 • Redactare de acte juridice – 150-300 de lei/ora in raport de complexitate
 • Cererile privind ordonanța de plată –  150-350 de lei/ora in raport de complexitate
 • Cererile de evacuare din imobilele folosite sau ocupate fără drept –  150-350 de lei/ora in raport de complexitate
 • Redactare plângere prealabila administrativă  – 150-350 de lei/ora in raport de complexitate
 • Acțiune contencios administrativ  – 150-350 de lei/ora in raport de complexitate
 • Acțiunile și cererile în materie de carte funciara – 150-350 de lei/ora in raport de complexitate

Fiecare caz este diferit. De aceea, la începutul colaborarii personalizez aranjamente tarifare non-orare pentru a ma asigura că onorariul este legat de atingerea obiectivului  final.

Nu există o singura modalitate de plata onorariului care să alinieze perfect interesele economice ale clientului și avocatului in toate cazurile. Folosesc modalitate de plata care se potrivește cel mai bine situației dumneavoastra.

Modalitati de plata pentru onorarii  :

Plata integrala

Plata in rate lunare

Plata in raport cu obiectivele si indeplinite

Plata in baza unui abonament lunar

Ce se întâmplă dacă se depasesc numarul de ore estimate initial printr-un onorariu fix ?

Raspuns : Păstrez onorariul initial chiar daca se depasesc orele estimate initial. Dacă bugetul estimat de mine se dovedește a fi inexact, nu plătiți mai mult. Doar în cazul în care există o schimbare substanțială a ipotezelor sau circumstanțelor pe care ne-am bazat impreuna se poate ajunge la o modificare a acordului de onorarii (în sus sau în jos).

Ce se întâmplă dacă, la început, nu știm suficiente detalii in vederea stabilirii unui preț pentru întregul caz?

Raspuns: Din motivele discutate mai sus, sunt încrezător că putem ajunge la un preț convenabil reciproc la începutul cazului. Vă voi oferi taxele și costurile propuse pentru o fază inițială, semnificativă din punct de vedere strategic in urmatoarea modalitate :

Estimez costurile pentru fazele ulterioare intr-o marja rezonabila de timp alocat pentru etapele urmatoare. In aceasta modalitate aveti o imagine clara despre costurile procedurilor juridice.

De unde știu că ești un avocat bun?

R: Vă încurajez să efectuați verificarea cunostintelor despre practica specializata a oricarui avocat pe care il intervievati in vederea angajarii. Simpla afiliere la o firmă nu este o garanție a calității. Ca la orice avocat, cel mai bun predictor al succesului viitor este succesul din trecut.

Dar poate că acest lucru este cel mai important:  Ofer posibilitatea de ajustare a valorii pe fiecare contract, astfel încât să puteți modifica onorariul dacă nu sunteți mulțumit. Întrebați orice alt avocat pe care îl luați în considerare dacă va face același lucru.

Abonamentele de asistenta juridica lunara se pot analiza aici  : Abonamente Lunare

Pachetele speciale pentru asistenta in vederea cumpărării unui imobil se pot analiza aici : Pachet de Asistenta Juridica Cumparator

Pentru a obține anumite prețuri sau cote, ori pentru a programa o discuție, contactează-ma. Sunt oricând gata să discut cu tine toate opțiunile de plata și să te asigur că obții servicii de asistenta juridica la un preț pe care ți-l poți permite.

Eficienta unui avocat specializat in drept imobiliar

 

Suntem un birou de avocatura mic, care demonstrează rezultate mari.

Clienții biroului meu de avocatura primesc reprezentarea de calitate care poate fi găsita la marile firme de avocatura, adăugând beneficiul unei experiente vaste in practica dreptului imobiliar. Mai mult decât atât, clienții sunt tratați cu multa atenție, personalizat cu fiecare caz, iar costurile reflecta eficienta.

 

Avantajele unei firme de avocatura specializate in drept imobiliar

 

Marile firme, respectiv case de avocatura, au de obicei un personal numeros si costurile sunt mai ridicate. Numarul mare de avocati se explica prin faptul ca senior partners dau multe dosare catre juniori, care la randul lor le atribuie catre ultimii sositi in firma. O casa mare de avocatura poate aloca si 3 persoane pentru un caz simplu. In general se observa cazuri in care un client este reprezentat in instanta si de 2 avocati simultan, ceea ce fireste ca dubleaza costurile facturate clientului. Marimea personalului implicat intr-un caz creste onorariul platit de client si nu permite ca un singur avocat sa aiba privirea de ansamblu asupra cazului.

 

Evaluarea initiala

 

Deoarece un litigiu este scump, clientii trebuie sa incerce intelegeri amiabile. Din pacate multi clienti ajunsi in instanta afla acest adevar dupa ce sunt deja aproape de prezentarea in instanta a cazului. Deseori, onorariile platite de catre clienti in procese sunt foarte mari, de-a lungul unui proces, iar intelegerile devin dificile.

Pot recunoaste cand este momentul potrivit pentru o intelegere intre parti, in scopul evitarii unor cheltuieli substantiale. La inceputul cazului, aloc timp pentru a formula cereri de mediere sau acorduri, daca este posibil. Daca totusi o intelegere amiabila nu este posibila, aceasta strategie serveste ca o procedura initiala pentru un proces cu costuri cat mai reduse.

In timp ce succesul total nu poate fi garantat, asigur clienții ca vor avea cea mai eficientă si convenabila reprezentare. Iar daca totuși cazul ajunge in instanta, va ofer încredere si experienta in reprezentare.

 

Structura onorariilor

Onorariul pe ora al avocaților este uneori scapăt de sub control. Unele case de avocatura cer si 500 de euro pe ora, pentru asistenta juridica. La o astfel de suma, avocatul ar trebui sa va împărtășească secretul tinereții veșnice. Dar structura onorariului nu este singura problema. Multe firme au prea mult personal care lucrează la un caz. Ca rezultat, nivelul facturii este unul ridicat. Avocați care nu au nivelul de expertiza necesar in drept imobiliar vor lucra prea multe ore, in timp ce clientul nu primește o reprezentare juridica de calitate.

La biroul meu de avocatura specializat in drept imobiliar , structura onorariilor este una realista, iar costurile sunt mult reduse fata de cele ale marilor case de avocatura. Eficienta si folosirea experientei scad costurile, in așa fel încât in final clienții plătesc mai putin.

Discutați direct cu mine care varianta este varianta convenabila pentru dumneavoastră.

 

 

Open chat
1
Descrieti situatia juridica
Powered by
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte