fbpx

Marketing Imobiliar - Prezentare Generala

“Sistemul celor 135 Pasi in vanzarea proprietatii tale rapid si la cel mai bun pret” (exprima media de timp investita in vanzarea unei proprietati)

Buna Ziua,
Va multumesc pentru intentia de colaborare.

Vanzarea unei proprietati poate fi o experienta extrem de dificila, consumatoare de timp si energie. Avand in vedere cele peste 1000 de proprietati imobiliare pe care le-am promovat de-a lungul timpului in calitate de avocat specializat in tranzactii imobiliare, pot spune ca am experienta teoretica si practica sa asigur o vanzare rapida si la cel mai bun pret. Mai multe despre experienta mea practica puteti sa verificati aici https://pauldumbravanu.ro/despre/ sau pe portalul linkedin https://www.linkedin.com/in/pauldumbravanu/

Serviciile echipei mele NU SE REZUMA la incasarea unui comision. Comisionul se achita DOAR in situatia incheierii unui contract de vanzare-cumparare.

Asistenta include servicii cu valoare cel putin jumatatea valorii comisionului incasat. In orice situatie si indiferent de buget. De ce ? Iata ce ofer pentru a incepe o colaborare bazata pe reprezentare exclusiva.

Sunt trei categorii de servicii incluse in pretul intermedierii :

Marketing Imobiliar – prezentarea completa o gasiti apasand aici
Juridice – prezentarea completa o gasiti apasand aici
Tehnice – prezentarea completa o gasiti apasand aici

Sistemul celor 135 de pasi

 1. Cercetez si verific istoricul juridic al proprietatii.  (30 minute).
 2. Cercetez destinatia terenului si a restrictiilor de utilizare (15 minute).
 3. Cercetez destinatia actuala a proprietatii si detaliile legate de amplasament (15 minute).
 4. Cercetez activitatea de vanzare din ultimele 6-18 luni in baza de date proprie si in bazele de date publice (1 ora).
 5. Caut “Numarul mediu de zile pe piata” a proprietatilor de acest tip, avand pret si locatie asemanatoare (30 minute).
 6. Caut proprietatile asemanatoare ce sunt la vanzare in piata la ora actuala (30 minute).
 7. Caut proprietatile asemanatoare care au fost retrase de la vanzare (30 minute).
 8. Caut proprietatile asemanatoare care sunt contractate in prezent (30 minute).
 9. Caut proprietatile expirate (proprietati care nu au fost vandute cat au fost listate in piata ) (30 minute).
 10. Caut proprietatile asemanatoare  care au fost vandute in ultimele 6 luni (30 minute).
 11. Contactez alti agenti, daca e necesar, in vederea discutarii activitatii pentru proprietati comparabile pe care le-au avut listate in zona (1 hour).
 12. Cercetez activitatea anterioara de vanzare a casei dumneavoastra (daca a existat) (30 minute).
 13. Pregatesc “Analiza de Piata Comparativa”  pentru a stabili o valoare de piata corecta(2 ore)
 14. Stabilim impreuna cele mai bune metodele de a tine legatura (5 minute).  
 15. Stabilim impreuna care sunt  nevoile dumneavoastra (1 ora).  
 16. Analizez informatiile actuale din documentele de proprietate (30 minute).
 17. Masor suprafetele camerelor – daca este necesar (30 minute)
 18. Confirm suprafetele din  copia schitei cadastrale, daca exista (15 minute).
 19. Analizez evaluarea valabila, daca exista (30 minute).
 20. Identific Presedintele Asociatiei de proprietari, daca se aplica (15 minute).
 21. Verific taxele pentru Asociatia de proprietari, daca se aplica (15 minute).
 22. Verific daca sunt unitati ale proprietatii inchiriate; in caz ca sunt, fac copii ale contractelor de leasing, cesiune, inchiriere si depozite, informez chiriasii despre listare si  discut modul in care vom aborda vizionarile. (2 ore).
 23. Alcatuiestc lista de reparatii si articole de intretinut (1 ora).
 24. Pregatesc instructiunile de vizionare pentru agentii cumparatorilor si agreez programarea vizionarilor cu dumneavoastra. (15 minute).
 25. Stabilesc calendarul vizionarilor cu dumneavoastra (5 minute).
 26. Va adresez intrebari pentru a intelege cum pot oferi mai bune solutii.(30 minute).
 27. Obtin informatii care sa ma ajute in pregatirea listarii pentru publicitate si materiale promotionale.  Intrebarile includ urmatoarele: Ce tip de imbunatatiri ati facut in ultimii 5 ani in casa dumneavoastra?  Ce alte caracteristici fac casa mai atragatoare pentru cumparatori?  (Ex: dulapuri, podele, decoratiuni, piscine,     seminee, etc.) Cat credeti ca valoreaza casa? Ce cota detineti din proprietate? (1 ora).
 28. Va pregatesc rugandu-va sa obtineti informatii despre casa: copii ale actelor proprietatii, plata taxelor  curente, copia schitei cadastrale, copie a titlului de proprietate (puteti salva bani daca ati achizitionat imobilul in urma cu mai mult de 3 ani) (1 ora).
 29. Efectuez evaluarea decoratiunilor interioare (1 ora).
 30. Analizez rezultatul evaluarii decoratiunilor interioare si recomand anumite schimbari pentru scurtarea timpului in piata. (30 minute).
 31. Efectuez ‘Evaluarea atractivitatii exterioare’ a proprietatii. (30 minute).
 32. Analizez rezultatele ‘Evaluarii atractivitatii exterioare’ si ofer sugestii in vederea imbunatatirii vanzarii. (30 minute).
 33. Va voi oferi o prezentare a  conditiilor actuale de plata si a proiectiilor (30 minute).
 34. Furnizez Auditul proprietatii in vederea discutarii modificarilor constructive ce pot face casa mai atragatoare; cum sa arate exceptional si sa poata fi obtinut cel mai bun pret posibil  (30 minute).  
 35. Va furnizez instructiunile de vizionare pentru a va ajuta sa aveti casa pregatita pentru intalniri. (ex: lumini, muzica in fundal, etc.) (30 minute).
 36. Analizez si va explic toate clauzele din Contractul de asistenta juridica  (si anexe, daca se aplica) (1 ora).
 37. Includ numele dumneavoastra, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail in baza de date pentru a va putea informa despre schimbarile din piata, fluctuatiile dobanzii creditelor ipotecare, tendintele de vanzare si orice alte schimbari care ar putea afecta valoarea si  vandabilitatea proprietatii dumneavoastra. (15 minute).
 38. Va prezint rezultatele “Analizei de piata comparativa”, inclusiv comparabile, vanzari, oferte curente si expirate (1 ora).
 39. Va ofer o strategie de prêt bazata pe o judecata profesionala si interpretarea actuala a conditiilor curente din piata. (30 minute).
 40. Va asist in stabilirea  strategiei pretului casei pentru a putea sa apara in cat mai multe cautari pe internet. (30 minute).
 41. Discutam scopurile  in vederea unei marketari eficiente.(30 minute).
 42. Discutam si va prezint planul strategic de marketing (15 minute).
 43. Explorez metodalitatea de stabilire a pretului proprietatii sub valoarea comparabila pentru a aduce cel mai mare numar de cumparatori intr-un timp foarte scurt. (10 minute).
 44. Va prezint si discutam Programul lui PAUL DUMBRAVANU de marketare a casei dumneavoastra in cel mai eficient mod si pentru aducerea celor mai multi cumparatori in cel mai scurt timp. (15 minute).
 45. Pregatesc o analiza de capital care sa va arate cheltuielile, costurile de incheiere a tranzactiei si veniturile nete. (30 minute)
 46. Fac fotografii interiorului si exteriorului casei pentru pliante de prezentare, reclame si Internet (15 minute).
 47. Va pot seta o asigurare pe casa, daca va doriti, pentru a o proteja pe durata prezentarii in vederea vanzarii si pentru 12 luni dupa vanzare pentru a asigura cumparatorul de calitatea casei. (30 minute).
 48. Pregatesc instructiunile de vizionare pentru agentii cumparatorilor si agreez impreuna cu dumneavoastra data pentru vizionare (10 minute).
 49. Pregatesc lista detaliata a facilitatilor pentru a fi disponibila in casa dumneavoastra si a fi inclusa in brosura de prezentare si in analiza impactului pe piata (30 minute).
 50. Pregatesc profilul proprietatii pentru internet (30 minute).
 51. Inregistrez electronic informatiile de listare a casei in Serviciul de Listari Multiple pentru expunerea acesteia la toti agentii imobiliari activi din zona (5 minute).
 52. Afisez fotografii digitale ale interiorului si exteriorul casei in Serviciul de Listari Multiple la momentul inregistrarii, dandu-le sansa cumparatorilor si agentilor imobiliari de a viziona pozele in timp ce selecteaza casele pe care chiar le vor vizita. (10 minute).  
 53. Va ofer Fisa Personalizata a Serviciilor pentru explicarea pietei specifice disponibila pentru proprietatea dumneavoastra (15 minute).
 54. Va ofer Chestionarul pentru Publicitate personalizat cu datele introduse pentru publicitate. (15 minute).
 55. Analizez Sistemul de Servicii de Marketing si  beneficiile oferite, care sa duca la o vanzare rapida a proprietatii dumneavoastra (15 minute).
 56. Va ofer un Broker dedicat, daca e cazul, pentru a promova proprietatea la Agentii imobiliari locali si clientii  lor, pentru a maximiza vizionarile (2 ore).
 57. Creez reclama cu datele dumneavoastra, cu includerea informatiilor din Chestionarul personalizat pentru Publicitate (1 ora).
 58. Pregatesc lista de e-mailuri si contacte (1 ora).
 59. Creez, comand si transmit prin e-mail Carti postale cu mentiunea “proaspat listat”  in vederea promovarii valorii casei dumneavoastra (in fata altor case) din piata (1 ora).
 60. Creez, printez, colectez si transmit  pliante convingatoare prin livrare personala si/sau prin e-mail in vederea targetarii clientilor, pentru a stimula apelurile in legatura cu casa dumneavoastra (1 ora).
 61. Recomad Reteaua de Transmitere a Programului de Listare. (1 ora).
 62. Furnizez prezentarea datelor cumparatorilor care vin prin reteaua de transmitere.(15 minute).
 63. Creez o brosura de prezentare a proprietatii, a caracteristicilor si beneficiilor stilului de viata pentru a fi prezentate cumparatorilor de catre agentii acestora.  Aceasta va fi afisata la vedere in bucatarie sau camera de luat masa. (45 minute).
 64. Creez (la cerere) o ”Carte de prezentare a casei” personalizata, pentru a fi plasata in casa dumneavoastra pentru cumparatori si agentii acestora cu referinte despre caracteristici, harta zonei, harta lotului, planurile etajelor (daca exista), informatii despre taxe si orice alte beneficii posibile pentru cumparatori. Furnizez 5 pentru proprietatea dumneavoastra si le inlocuiesc daca este nevoie. Aceasta va face ca imobilul sa ramana in mintea cumparatorilor mult timp dupa plecarea acestora. (2 ore).
 65. Distribui “Cartea de prezentare a casei” pe proprietatea dumneavoastra si o plasez la vedere astfel incat cumparatorii sa aiba acces facil la ea. (30 minute).
 66. Raspund pana in 15 minute pe paginile de internet prin Programul nostru exclusiv Lead Router, fiind cel mai eficient mod de a comunica cu clientii interersati de proprietatea dummneavoastra. Peste 84% din solicitari vin de pe internet (15 minute fiecare solicitare).
 67. Transmit prompt schimbarile de pret pe site-urile imobiliare de pe Internet (5 minute).
 68. Culeg feedback dupa toate vizionarile (30 minute).
 69. Initez saptamanal apeluri telefonice sau e-mailuri de actualizare pentru a discuta toate vizionarile, prezentarile si pretul. (30 minute).
 70. Analizez saptamanal legile, ratele de dobanda si conditiile de asigurare din industria imobiliara si in special modul in care impacteaza vanzarea casei dumneavoastra. Va informez prompt despre orice situatie.  (10 minute).
 71. Va informez prompt despre orice oferta, posibila oferta sau cerinte. (15 minute).
 72. Discut cu dumneavoastra feedback-ul agentilor in urma vizionarilor pentru a determina daca anumite schimbari pot accelera vanzarea. (15 minute).
 73. Caut pe site-urile imobiliare Agenti care lucreaza cu genul de cumparatori capabili si  interesati de tipul dumneavoastra de proprietate, dupa care le transmit copii (daca solicita) a informatiilor de listare a casei pentru a le examina rapid. (15 minute).
 74. Maximizez potentialul de vizionare prin semnalizare profesionala (30 minute).
 75. Instalez semnalizare in curte daca este permis de Asociatia de Proprietari (30 minute).
 76. Va promovez casa pe urmatoarele site-uri specializate (30 minute).
 77. Prezint fotografii digitale recente, clare, completate cu remarcile dumneavoastra scrise detaliind casa dumneavoastra si le actualizez pe toate website-urile (30 minute).
 78. Daca vom stabili Prezentarea Casei printr-o zi a usilor deschise , vom aranja tiparirea anuntului in ziarul ……….. in Lunea dinaintea Prezentarii Casei pentru a maximiza numarul de clienti (30 minute).
 79. Targetez piata pentru a determina  cumparatorii care ar fi dispusi sa plateasca cel mai bun pret (30 minute).
 80. Distribui copii ale materialelor de prezentare si promotionale in casa dumneavoastra, pentru a putea sa le revizuiti. (30 minute).
 81. Montez o caseta de informatii sub semnul “De vanzare” in care vor fi disponibile brosuri pentru cei care trec in zona. (15 minute).
 82. Folosesc alte tehnici de marketing ca: oferirea de rapoarte gratuite pentru a creste sansele de contactare din partea cumparatorilor, discutii, precalificari pentru turul casei dumneavoastra (15 minute).
 83. Va ofer ajutor in pregatirea Fisei Informatiilor Proprietarului care va cuprinde informatii cu privire la utilitatile si serviciile despre care cumparatorul va trebui sa aiba cunostinta pentru transferarea acestora dupa incheierea tranzactiei. (30 minute).
 84. Promovez casa cumparatorilor VIP si tuturor investitorilor din baza mea de date (30 minute).
 85. Distribui pliante potentialilor cumparatori care se relocheaza in zona. (1 ora).
 86. Distribui copii ale materialelor de prezentare si promotionale ale proprietatii dumneavoastra, pentru a putea sa le revizuiti. (30 minute).   
 87. Promovez proprietatea catre Agentii de top din alte zone (30 minute).
 88. Inregistrez vizionarile pentru a tine evidenta activitatii de marketing si a potentialilor cumparatori (30 minute).
 89. Tin legatura cu toti agentii care au prezentat casa prin telefoane personale pentru a raspunde intrebarilor pe care le-ar putea avea (30 minute).
 90. Transmit scrisori personalizate sau  carti postale locuitorilor din imediata apropiere pentru promovarea caracteristicilor si a beneficiilor casei dumneavoastra. Adeseori vecinii au prieteni sau membri de familie care se gandesc sa se mute in vecinatate. (1 ora).
 91. Sun personal in vecinatatea imediata si in vecinatatea din zona pentru a promova beneficiile proprietatii dumneavoastra (daca se solicita) (90 minute).
 92. Prezint saptamanal o analiza de piata actualizata a oricarei activitati din vecinatate (ex: noi case pe piata, case care au fost vandute, etc.) pentru a va informa in permanenta despre conditiile pietei din zona dumneavoastra (30 minute).
 93. Precalific toti cumparatori pe care agenti ii vor aduce in casa dumneavoastra inaintea vizionarii pentru a evita pierderea timpului cu cumparatori necalificati (30 minute).
 94. Discut calificarea cumparatorilor prospectati pentru a ajuta sa se determine motivatia acestora, capacitatea de cumparare si probabilitatea de incheiere a tranzactiei. (30 minute).
 95. Va pun la dispozitie un agent licentiat pentru “Prezentarea Casei” la cererea dumneavoastra (4 ore).
 96. Gestionez documentele daca pretul necesita ajustari.(1 ora).
 97. Preiau toate apelurile in vederea verificarii cumparatorilor calificati si pentru a va proteja de “curiosi”. (30 minute).
 98. Primesc si analizez toate ofertele de achizitie prezentate de cumparatori sau agentii acestora pentru a determina cea mai buna pozitie de negociere (2 ore).
 99. Contactez agentii cumparatorilor pentru a analiza calificarea cumparatorilor si a discuta ofertele. (30 minute).
 100. Evaluez oferta/ofertele si va prezint fisa fiecarei oferte pentru a le putea compara, daca solicitati (30 minute).
 101. Va consiliez cu privire la oferte. Va explic avantajele si slabiciunile fiecarei componente ale fiecarei oferte. (1 ora).
 102. Confirm calificarea cumparatorilor prin contactarea Consilierului bancar, daca e nevoie (15 minute).
 103. Obtin scrisorea de precalificare a cumparatorului de la Consilierul bancar (15 minute).
 104. Negociez cel mai bun prêt si cele mai bune conditii pentru dumneavoastra si situatia dumneavoastra (30 minute pentru fiecare controferta).
 105. Pregatesc si transmit contraoferte, acceptari sau amendamente agentului cumparatorului (30 minute pentru fiecare contraoferta).
 106. Transmit prin fax sau inmanez personal copii ale contractelor si toate amendamentele, notarului care se ocupa de inchiderea tranzactiei (30 minute).
 107. Cand oferta de achizitie este acceptata si semnata de dumneavoastra, o voi transmite agentului cumparatorului (30 minute).
 108. Transmit copii ale ofertei de achizitie semnate de toate partile (30 minute).
 109. Transmit prin fax/inmanez copii  ale ofertei de achizitie Agentului de vanzare (30 minute).
 110. Analizez rezultatele raportului de credit al cumparatorului— Voi sfatui vanzatorul cu privire la cel mai rau si cel mai bun scenariu (30 minute).
 111. Asist cumparatorul in obtinerea finantarii, daca este aplicabil si voi face revenire daca este necesar (30 minute).
 112. Coordonez inspectia programata a casei si ma voi ocupa de evenimentele neprevazute, daca vor fi (2 ore).
 113. Contactez saptamanal creditorul pentru a ma asigura ca procesul este pe drumul cel bun. (30 minute).
 114. Va transmit aprobarea finala a creditului cumparatorului (30 minute).
 115. Coordonez impreuna cu dumneavoastra inspectia facuta de evaluatorii cumparatorului (30 minute).
 116. Analizez raportul de evaluare al casei. (30 minute).
 117. Asist vanzatorul in identificarea si negocierea cu antreprenori de incredere in vederea efectuarii oricaror reparatii necesare (1 ora).
 118. Programez Evaluarea (15 minute).
 119. Furnizez preturi de piata utilizate in vanzari comparabile Evaluatorului. (30 minute).
 120. Voi face revenire la Evaluator (30 minute).
 121. Asist vanzatorul in analiza raportului de evaluare daca pretul pare prea mic. (30 minute).
 122. Coordonez inchiderea procesului cu agentul cumparatorului si creditorul (3 ore).
 123. Actualizez formularele si fisele pentru inchidere (1 ora).
 124. Ma asigur ca toate partile au toate formularele si informatiile necesare incheierii vanzarii (1 ora).    
 125. Confirm data si ora incheierii tranzactiei si informez toate partile  (30 minute).
 126. Asist in rezolvarea oricaror probleme ale documentelor de proprietate (dispute pe hotar, servituti, etc.) (1 ora).
 127. Lucrez cu agentul cumparatorului pentru programarea si efectuarea pasilor finali inainte de incheierea tranzactiei (30 minute).
 128. Solicit costurile finale inclusiv onorariile si taxele notarului (30 minute).
 129. Transmit cifrele de inchidere verificate catre agentul cumparatorului. (15 minute).
 130. Analizez toate documentele de incheire a contractului cu mare grija pentru gasirea potentialelor erori (1 ora).
 131. Aranjez transferul proprietatii (chei, garantii, deschiderile usilor de garaj, cheile casutei postale, informarea noilor proprietari despre ziua de luare a gunoiului, proceduri de corespondenta etc.) (1 ora).
 132. Incerc sa clarific si sa rezolv orice conflict in legatura cu reparatiile daca cumparatorul nu este multumit (30 minute).
 133. Va ajut sa va mutati local sau in afara ariei cu ajutorul agentilor cu experienta de top de la nivelul tarii – puteti fi sigur ca veti avea cei mai calificiati agenti pentru a va ajuta din ambele parti pentru a face mutarea lipsita de stres si ingrijorari. (1 ora).
 134. Transmit scrisori cu fotografia noii dumneavoastra casa (daca doriti) si o transmit catre 20 prieteni si membri ai familiei, furnizandu-le schimbarea adresei dumneavoastra (1 ora).  
 135. PAUL DUMBRAVANU este un  AVOCAT SPECIALIZAT IN TRANZACTII IMOBILIARE devotat si full time – si nu un agent imobiliar part time. Beneficiile dumneavoastra includ expertiza mea si o gama larga de zone de piata pentru promovarea casei dumneavoastra..
Discutam pe Whatsapp
Aveti nevoie de Ajutor ?
Conversația inițiala de 15 minute este gratuita. Descrieți problema si aflați cum va pot ajuta
Cu stima,
Paul Dumbravanu
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte