fbpx

Avocat care vinde proprietăți. O varianta inteligenta de vânzare

Ce este o listare exclusivă confidențiala ?
O listare exclusivă confidențiala este o vânzare de proprietate care nu este listată pe internet, astfel încât nu este comercializată către marea publicitate sau alte agenții imobiliare. Mai degrabă, este vânduta în afara pieței prin mai multe eforturi de marketing privat, incluzând sisteme relaționale personale din care fac parte cel mult 10% dintre cei mai buni agenți imobiliari.

Am început sa lucrez cu listări confidențiale în urmă cu peste 15 de ani. Am observat că multe dintre cele mai bune proprietăți listate în portalurile de specialitate au fost vândute foarte rapid. În discuția cu agenții imobiliari am descoperit că mulți știau despre proprietățile care ar putea fi de vânzare, dar proprietarul nu a vrut să treacă prin dificultățile de a le publica pe internet, a vrut să păstreze vânzarea privată. Ei le-au spus agenților imobiliari că vor fi interesați să vândă doar in situația când agentul ar avea un cumpărător cert. Cea mai mare problemă a cumpărătorilor de locuințe a fost identificarea agenților care știau despre aceste listări private. M-am gândit la acest aspect si am considerat că ar fi foarte eficient să anunța cei mai buni agenți despre acest tip de listări confidențiale.

Listările confidențiale acoperă toate gamele de prețuri. Există o concepție greșită că listările confidențiale sunt doar pentru casele ultra-high-end vândute și cumpărate de celebrități și miliardari. Realitatea este mult diferită. Vânzătorii de proprietăți la toate nivelurile folosesc listările confidențiale pentru a vinde o casă.

Listele de proprietăți confidențiale sunt disponibile exclusiv cumpărătorilor. Adresa exactă a proprietății este ascunsă public pentru a proteja vânzătorul.

Motive pentru a lua în considerare vânzarea prin intermediul exclusivității confidențiale
Pentru proprietarii de imobile care pun o valoare ridicată pe securitatea și confidențialitatea lor, o listare privată poate fi atrăgătoare. Vânzătorii cu notorietate publica – care ar putea dori să limiteze acoperirea mediatică potențială a vânzării proprietății lor, indiferent dacă sunt din motive de afaceri sau personale – beneficiază de expunerea restrânsă, dar țintită, pe care proprietatea lor o va primi ca o exclusivitate privată.

În timp ce prin publicitatea de vânzare standard se plasează o proprietate pe mii de site-uri web pentru consumatori și mass-media, o vânzare privată ajunge doar la o audiență limitată. Cu o exclusivitate privată, îmi pot concentra eforturile de marketing pe un grup mai mic și mai select de cumpărători calificați, obținând informații valoroase asupra atractivității proprietății și potențialului pe piața imobiliara.

Considerații atunci când decideți cum să promovați
O listare exclusivă privată nu este pentru toată lumea și, în funcție de condițiile pieței, o vânzare tradițională poate fi opțiunea mai bună pentru dumneavoastră.

Avantajele unei vânzări prin listare confidențiala includ:
Confidențialitate.
Control asupra informației
Durata rapida a vânzării
Economisirea sumelor din comisioane.
Poate duce la creșterea prețului de vânzare.
Comoditate.
Mai puțin Stres
Vânzătorii pot testa prețul fără a-și face proprietatea arhicunoscuta in piața si catalogarea acesteia in mod negativ
Descurajează turismul imobiliar.
Cumpărătorii sunt pre-calificați.
Niciun semn în fața proprietății – fără bannere/afișe
Împiedică hoții să vadă online ce obiecte valoroase sunt într-o casă.

Dezavantajele unei vânzări confidențiale
Nu se află în Serviciul de listare multiplă si nici pe portalurile de specialitate
Niciun semn în fața casei.
Vânzătorii de proprietăți folosesc din ce in ce mai mult metoda de listare confidențiala. Ei își dau seama că majoritatea cumpărătorilor se confruntă cu o supraîncărcare de date informaționale din numeroasele portaluri de locuințe disponibile pe internet.

Mai important, mulți cumpărători găsesc datele din portalurile imobiliare online, uneori inexacte, expirate și înșelătoare. Solicitând ca avocatul dumneavoastră REALTOR® să folosească o listarea de vânzare confidențiala, puteti controla informațiile prezentate cumpărătorilor. Cumpărătorii primesc informațiile actualizate si corecte despre mărimea, facilitățile, starea disponibilității și prețurile proprietății.

Confidențialitate

Nimeni nu își dorește străini care vizitează prin casă, în special clienții cu valoare mare și celebritate. Ei își doresc cumpărători serioși care sunt pre calificați și verificați. Proprietarul unei locuințe nu își dorește ca vecinii să știe că se mută sau trec printr-un divorț ori pierderea unui loc de muncă. Unii pur și simplu nu doresc să fie publicate informațiile lor personale. Alții ar putea dori să evite supărarea prematură a chiriașilor actuali, a familiei sau a vecinilor. Oricare ar fi motivele, o astfel de listare poate păstra confidențialitatea.

Discutam pe Whatsapp
Aveti nevoie de Ajutor ?
Conversația inițiala de 15 minute este gratuita. Descrieți problema si aflați cum va pot ajuta
Cu stima,
Paul Dumbravanu
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte