Investitii imobiliare

 

Evitați pericolele speculațiilor în investițiile imobiliare

 

În timp ce există multe nișe diferite în investițiile imobiliare, există trei moduri de a realiza profituri din activitățile de investiții –
sub formă de numerar, flux de numerar și apreciere.

  1. Generați numerar – prin activități cum ar fi investiții imobiliare de tip flip sau wholesale
  2. Generați flux de numerar – prin deținerea de proprietăți producătoare de venituri precum închirieri rezidențiale, proprietăți comerciale sau închirieri de terenuri.
  3. Apreciere – câștiguri asupra valorii proprietății în timp

A va axa doar pe a treia varianta de investiții imobiliare- aprecierea unei proprietăți pe care o dețineți – poate fi periculos de speculativă. Piața se desfășoară pe ambele sensuri – în sus și în jos – și când încercați să faceți doar apreciere, vă aventurați pe un teritoriu periculos. Și este și mai periculos dacă investiția imobiliara este finanțata prin îndatorare. În timp ce proprietatea este considerată un activ, vă aduce un profit doar dacă piața imobiliara vă permite să obțineți un preț mai mare decât cel plătit – sau în cazul închirierilor, chiria pe piață crește odată cu venitul net operațional.

Mulți investitori imobiliari caută proprietăți cu potențial de închiriere pentru cumpărare și deținere, în speranța că valoarea lor se va aprecia pana o sa vândă. Mulți chiar decid să cumpere o proprietate cu potențial de închiriere care nu oferă flux de numerar (sau chiar pierde bani) considerând că ar putea fi rentabilă după o perioadă.

Iată de ce are sens să utilizați o abordare cu mai multe fațete a activităților de investiții imobiliare și să evitați pericolele de a specula doar in apreciere.

Numerarul este rege, iar banii cash de astăzi valorează mai mult decât numerarul de mâine.
„Bucățile” de numerar obținute din flipping vă permit să mențineți activitatea constanta – indiferent dacă este următorul proiect investitional de flip sau achiziționarea de proprietăți care generează venituri pasive precum proprietățile de închiriat.
Fluxul de numerar pozitiv generează un venit pasiv din proprietățile de închiriat și poate duce la rate mai bune de rentabilitate.
Fluxul de numerar pozitiv vă achită ipoteca. O proprietate cu efect de conservare generează astăzi numerar și reduce orice datorie față de proprietate

Fluxul de numerar este mai puțin riscant – și polul opus al speculațiilor imobiliare.

Atunci când planificați și executați activitățile de investiții imobiliare este logic să evaluați cu atenție fiecare oportunitate și să faceți alegeri sigure, înțelepte și profitabile.

Discutam pe Whatsapp
Aveti nevoie de Ajutor ?
Conversația inițiala de 15 minute este gratuita. Descrieți problema si aflați cum va pot ajuta
Cu stima,
Paul Dumbravanu
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte