Made with Paul Dumbravanu

Semnele pieței cumpărătorului includ:

Inventar ridicat comparativ cu lunile / anii precedenți.
Mai puțini cumpărători achiziționează, rezultând un număr mai mic de vânzări finalizate.
Prețurile de vânzare medii sunt în scădere.
Anunțurile imobiliare sunt din ce în ce mai omniprezente.

  • Piețele cumpărătorilor sunt inevitabile. Legile ofertei și cererii reglementează piețele imobiliare.

Piețele imobiliare sunt ciclice. Chiar și cele mai lungi perioade favorabile pentru vânzători se vor încheia. În ultimul an, legile ofertei și cererii au funcționat. Prețurile au atins cote maxime și au continuat să crească în majoritatea orașelor.

Mai simplu spus, piața unui cumpărător este practic cea care favorizează cumpărătorii. Deși aceasta nu este exact știința rachetelor, există încă ceva care se referă la identificarea oficială a pieței cumpărătorilor. Dacă sunteți un cumpărător care așteptați pentru ca piața să se schimbe în favoarea dumneavoastră., iată câteva semne ca lucrurile s-ar putea să se îndrepte în direcția pe care o doriți. . 

Piața unui cumpărător provine din legea ofertei și a cererii. Această lege economica prevede că o creștere a ofertei exercită o presiune descrescătoare asupra prețurilor.

Pe piața care avantajează cumpărătorul din domeniul imobiliar, casele stau pe piață o perioadă mai lungă de timp înainte de a primi o ofertă de cumparare. Concurența pe piață există mai ales între vânzători, care de multe ori trebuie să se angajeze într-un război al prețurilor pentru a atrage cumpărătorii să facă oferte pe casele lor.

Pe piețele in care este avantajat cumpărătorul, casele necesită mai mult timp pentru a vinde, iar vânzătorii pot decide să aplice scaderi semnificative sub prețul de evaluare. 

Din 2017, prețurile la locuințe au crescut într-un ritm accelerat , alimentat de o combinație între cererea extraordinară și livrările reduse de proprietăți noi. 

Acum, vânzările au scăzut aproape total. În economia imobiliară se desfășoară schimbări fundamentale, care ar trebui să aducă un avantaj cumpărătorii mileniali ( nascuti intre 1980-1990) ce se străduiesc să economisească suficient pentru a achita avansul.

  •  Inventarul proprietatilor de vanzare este ridicat 

Piața unui cumpărător poate fi identificată cu legea simplă a ofertei și a cererii: atunci când există mai multe persoane care caută să-și vândă locuințele în comparație cu numărul de persoane care caută să cumpere locuințe.

În acest tip de piață, vânzătorii ar putea fi în măsură să accepte un preț mai mic decât și-ar fi dorit inițial și ar trebui să ia decizii costisitoare pentru a atrage cumpărătorii. Aceasta este situația în care cumpărătorii doresc în mod ideal să se afle, pentru că, cel mai probabil, pot sa incheie o vanzare. 

  • Numarul tranzactiilor imobiliare este scazut

In piața care favorizează cumpărătorii, un număr mai mic al acestora va conduce la mai puține vânzări, ceea ce poate influența prețurile medii pentru proprietăți. Dacă sunt mult mai puțini oameni care vizioneaza pentru a-și cumpăra o casă în comparație cu numărul mare de vânzători care doresc o ofertă de cumpărare, numărul vânzărilor efective finalizate va scădea inevitabil. Dacă observați această tendință și sunteți pe piață pentru a cumpăra, luați în considerare avantajul pe care il aveți la masa negocierilor. 

Perioada care trece din ziua în care o casă este listată spre vânzare și ziua în care un vânzător acceptă o ofertă este un indicator excelent al cererii. Când cererea scade, casele de pe o piață se vor vinde mai greu decât se vindeau cu un an în urmă. Cererea poate fi măsurată în funcție de zile pe piață.

Cererea poate scădea din unul sau mai multe motive, variind de la încrederea consumatorilor în economie, modificări ale ratelor ipotecare sau creșteri de preț care depășesc ceea ce își pot permite cumpărătorii.

  • Prețurile se apreciază la rate mai mici de 3%. Prețurile reflectă schimbări în relația dintre ofertă și cerere. Prețurile cresc pe piața vânzătorilor și sunt fixe sau în tendință în scădere pe piața cumpărătorilor. De regulă, imobiliarele rezidențiale se apreciază aproximativ 3% într-un an normal. În iulie 2019, prețurile pentru locuințe au crescut cu 5% față de 2018, ceea ce sugerează că suntem eram pe piața vânzătorilor. Aprecierea prețurilor a scazut deja sub 3% in primele trei luni ale anului.

 

                                         Este un semnal ca piața cumpărătorilor este aici. 

 

 

 

Discutam pe Whatsapp
Aveti nevoie de Ajutor ?
Conversația inițiala de 15 minute este gratuita. Descrieți problema si aflați cum va pot ajuta
Cu stima,
Paul Dumbravanu
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte