Nu cumpăra acea casă!

Cumpără o casă numai după ce analizezi aceste probleme de proprietate

INTRODUCERE

Există o mulțime de satisfacții la cumpărarea unei proprietăți și transformarea acesteia în casa ta. Pentru cei mai mulți oameni, începerea acestui proiect este îmbucurător și distractiv. Bineînțeles, multe ore pot fi petrecute asamblând toate caracteristicile casei tale. Unii cumpărători se îngroapă în liste de modernizare chiar înainte de a vedea casa. La un anumit moment în acest proces, anticiparea se transformă în supraîncărcare în timp ce procesul devine mai puțin plăcut. Până să iei o decizie, șansele sunt să te fi uitat la atât de multe case încât se amestecă între ele și nu te mai poți uita obiectiv.

Nu este totul pierdut. După ce faci o listă de probleme majore, medii și minore pe care să le eviți, vei recăpăta ușor ochiul rece și ascuțit de discernământ. Recăpătându-ți discernământul într-un punct critic în procesul de cumpărare te va lăsa să iei o decizie solidă.

Nu toate caracteristicile unei case sunt dezirabile. De fapt, multe „caracteristici” reprezintă probleme de evitat. În timp ce alte caracteristici/probleme sunt permise cu condiția să fii dispus să le rezolvi sau să le reglezi. 

Această carte este defalcată și clasificață în două moduri. Primul, fiecare capitol acoperă o zonă specifică proprietății. Probleme care apar cu strada, cu proprietatea sau cu vecinii mereu prezenți. A doua clasificare împarte fiecare problemă în trei niveluri separate de îngrijorare. Nivelurile sunt: ROȘU – Noi nu am cumpăra această casă și nici tu nu ar trebui!, GALBEN – Acest grup de probleme ar putea-o elimina din „Lista de cumpărare”, dar știm cum emoțiile te pot face să vezi galbenul în verde și roșul ca un galben mult mai închis. La final, speranța noastră este că vei folosi lista noastră de probleme de evitat, ca o listă de probleme la care puteți face față și peste care să puteți trece.

CAPITOLUL I – STRADA VISURILOR

Aceasta nu ar fi o carte despre imobiliare dacă nu am menționa cele trei lucruri foarte importante în imobiliare. Acestea sunt LOCAȚIA, LOCAȚIA, LOCAȚIA! Da, aceasta este o zicală veche, dar adevărată. Începem cu strada, deoarece este de neconceput, din punct de vedere financiar, să muți o casă pentru a rezolva o problemă cu strada.

ROȘU

(Noi nu am cumpăra o casă cu această problemă și nici tu nu ar trebui!)

Cel mai jos punct al străzii

Apa curge la vale. Dacă Mama Natură are oportunitatea să creeze o piscină improvizată în partea ta de stradă, o va face. Nu numai că este greu de mers, dar dacă ai și o scurgere proastă, ai riscul să ai apă la sol care va deveni stătătoare și va adăposti dăunători. Dăunătorii includ insecte, rozătoare și bacterii.

Linii de electricitate uriașe

Este un lucru să ai un stâlp de telefonie pe stradă, este altul să ai linii electrice uriașe asemănătoare schelelor metalice peste sau lângă casa ta. Nu numai că sunt țipătoare și strică ceea ce ar putea fi o priveliște frumoasă; dar unele persoane cred că nu este sănătos să ai o cantitate uriașă de electricitate prin aerul din jurul tău sau din jurul locului în care dormi.

Aproape de o fermă de lactate (sau proprietăți asemănătoare)

Multe proprietăți comerciale sunt vecini răi pentru imobiliarele rezidențiale. Proprietatea comercială nu intenționează să folosească proprietatea reală ca proprietarul unei case rezidențiale. O proprietate comercială se angajează în activități comerciale care îi oferă profit, de obicei, ca o cheltuială a proprietății reale în care se află afacerea. Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă un proprietar de casă rezidențială este cartierul sau proprietățile adiacente. În cazul unei ferme de lactate, mirosul animalelor și muștele se duc mai departe de imediata proprietate adiacentă și, tocmai de aceea, ar trebui evitată. 

GALBEN

(Această problemă poate fi rezolvată, dar necesită timp și bani)

Mașinile merg spre casă, apoi se întorc

Doar două probleme aici. După-amiaza, farurile de la casele care se apropie se vor reflecta în ferestrele din fața casei tale. Dacă una dintre acestea este dormitorul tău sau dacă luminile se mișcă peste televizor, ar putea fi enervant. Dacă pentru orice motiv, o mașină nu se oprește, ar putea să se lovească de partea din față a casei tale, prejudiciindu-te serios.

Casa se află în colțul străzii

Aceleași probleme se aplică acestei situații ca celei descrise mai devreme. Facem din aceasta o idee separată, pentru ca tu să nu o ratezi atunci când vizionezi case. Doar pentru că această casă nu se află într-un colț sau vizavi de un semn de oprire nu înseamnă că nu poți avea probleme.

Strada este privată

Străzile private au câteva probleme. Modul în care este folosită strada poate fi dictat de o  persoană privată care locuiește pe stradă sau, mai rău, folosirea străzii poate fi controlată de o terță persoană non-rezidentă. De asemenea, în cele mai multe locații străzile private nu se află pe un program de mentenanță al orașului. Acest lucru poate duce la găuri în suprafața străzii și șanțuri care s-ar putea să nu fie reparate sau, pe timpul unei stări atmosferice extreme, autoritățile nu vor desfunda strada.

Semnul „Stop” în fața casei

Dacă este necesar să ai mașini care trec prin fața casei, cel mai bun scenariu este că trec în viteză și cât de silențios pot pe lângă casă. Având un motiv legal de a pune un semn „stop” în fața proprietății înseamnă că acele mașini vor accelera începând din fața casei tale. Acest lucru ar putea însemna o creștere a zgomotelor, gazelor, muzicii pe care ai prefera să le eviți.

O intrare/ieșire către cartier

Este o casă minunată și are toate facilitățile de pe lista. Dar uită-te atent la câte moduri de ieșire sunt spre cartier. Dacă ești restricționat la o singură intrare și ieșire, poate deveni o problemă. Dacă vecinii au o mașină mare care este parcată pe stradă sau, mai rău, cred că proprietatea lor se extinde pe trotuar și în mijlocul străzii. Dacă ai doar o intrare și ieșire din zona ta, alternativele tale sunt limitate.

Faci dreapta doar pentru a ieși de pe stradă

Aceasta este o problemă asemănătoare problemei cu o singură ieșire descrisă mai sus. Unele străzi te lasă să mergi doar într-o singură direcție. Da, casa ta este doar la un bloc distanță de magazinul alimentar local. Serios, poți să te plimbi până acolo dacă vrei. Dar dacă ai vrea să conduci până acolo? Dacă ieși de pe strada ta în strada principală, poți face doar la dreapta. Din păcate, magazinul tău alimentar local se află pe partea stângă. Ești condiționat să conduci în jurul blocului dacă vrei să mergi la magazin. Crede-mă, vei vrea să conduci până la magazin fără să înconjori blocul.

Decorațiunile de sărbători de pe stradă

Unele familii preferă să decoreze de sezon prin împodobirea cu atât de multe lucruri cât pot încăpea pe o casă și în grădină. Odată ce este totul la un loc, le conectează pe toate și le dau drumul. Casa lor arată drăguț, chiar și din spațiu. Apoi altă casă de pe stradă face la fel. Până la finalul sezonului, toate casele de pe stradă se vor depăși pentru premiul de cea mai revoltătoare decorațiune a casei. Acesta este momentul când începe distracția. Acum, vecinii de pe străzile adiacente se plimbă serile doar pentru a vedea care are cea mai elaborată decorațiune. Cineva dă anunțul, iar acum, strada ta, chit că alegi să participi sau nu, este aglomerată de oameni și trafic. 

VERDE

(Aceasta încă poate fi considerată o problemă, dar ar putea avea nevoie doar de o schimbare în atitudine pentru a fi reparată)

Strada este prea îngustă

Dacă strada este prea îngustă și copiii decid să se joace pe stradă, mult noroc să ai ca să stai pe lângă ei și echipamentele de joacă în siguranță. Același lucru și pentru mașini care nu încap parcate perfect pe marginile străzii și chiar dacă mașinile parcate pe părțile opuse ar putea fi parcate legal, tu nu poți să treci printre ele.

Strada este prea abruptă

Să înveți din nou să conduci deși ai devenit profesionist, poate fi o bătaie de cap când te plimbi pentru prima dată în jur. Acest lucru este adevărat în special în cazul străzilor abrupte chiar și cu o transmisie automată. Atunci de ce să te pui în poziția în care să dezvolți zilnic abilități speciale în manevrarea abruptă? De asemenea, ce se întâmplă prima dată când uiți să setezi frâna de urgență și mergi în casă? Ieși a doua zi dimineață și realizezi că mașina ta a devenit un ornament pentru mașina vecinului tău. Acum, analizează aceste probleme mental, dar adaugă o vreme instabilă. Te urci în mașină, intri pe stradă, următoarea oprire, capătul dealului. 

Strada cu pietriș si fără iluminat

Acesta se află în zona verde, deoarece unele persoane se bucură dacă nu sunt servicii pe stradă. Prin niciun serviciu ne referim la niciun trotuar sau lumină stradală. Ai putea să extinzi acest lucru și la străzi cu pietriș. 

Nu recomandăm acest lucru familiilor cu copii mici sau pensionarilor, plimbările prin cartier fiind o folosire utilă a timpului pentru aceste familii, iar lipsa serviciilor poate fi un impediment.

Semnele de trafic în grădină

Semnele de trafic sunt parte din traiul pe o stradă cu servicii ale orașului. Semnele sunt în toate formele și ar trebui evitate pe cât posibil. Nu doar că unele semne necesită mentenanță periodică, dar fiecare semn ia din spațiul grădinii tale, oprindu-te din a folosi spațiul sau zona aceea. De asemenea, când șoferii merg pe stradă, din statutul de șofer activ și alert, prezența unui semn face ca fiecare șofer să se uite la proprietatea ta. În timp ce toți ne bucurăm să facem proprietățile atrăgătoare din punct de vedere vizual, poate nu este o idee bună de a avea fiecare șofer uitându-se la proprietatea ta.

Casa din spatele curții – Curtea in indiviziune

În general, o curte este o locație dezirabilă pentru o casă. Sunt, însă, câteva lucruri de care să ai grijă atunci când iei în considerare o casă așezată în spatele curții. O casă în spatele curții înseamnă că nu vei avea persoane care să treacă prin fața casei tale în fiecare zi pentru a ajunge sau a pleca de la casele lor. Dar va trebui să faci o excursie de la și până la casa ta trecând pe lângă casele lor. De asemenea, pentru că ești nevoit să mergi și să te întorci într-o singură direcție, ești susceptibil să fii incomodat sau, mai rău, blocat să îți accesezi casa de către vecini sau vizitatorii lor. De asemenea, multe curți au semne mici care reamintesc șoferilor să nu parcheze paralel pentru că nu este suficient loc pe colțurile străzii. Acest lucru nu va preveni vizitatorii sau vecinii să parcheze în așa fel încât, deși sunt parcați spre proprietățile lor, cea mai mare parte a mașinilor lor îți blochează ieșirea. Același lucru se întâmplă cu vecinii care au mașini supra-dimensionate, foarte aproape de intrarea în curte. Acest lucru te va forța să conduci continuu pe lângă ei.

O carcasa de la un furnizor de utilitati pe proprietate

Pe lângă că arată ca o cutie mare industrială, ceea ce și este, prezența acesteia pe proprietatea ta poate fi incomoda. Angajatii firmei de utilitati, depinzând de tipul carcasei, ar putea fi necesar să lucreze la ea frecvent. De asemenea, acest tip de intruzie te împiedică să te bucuri de acea parte a proprietății tale. Cutia, depinde de tipul ei, poate să emită constant zgomote, să se încălzească sau ambele. Nici nu ne gândim să speculăm tipul de răspundere la care ești expus atunci când copiii vecinilor aleg să stea pe lângă  (așa cum am făcut și noi când eram copii).

Servituțile privind utilitățile publice

Servitutea este dreptul unei alte părți să îți acceseze o anumită parte din proprietate. Aceste tipuri de intrări sunt necesare pentru ca proprietatea sau o parte din cartier să fie menținute. Acestea, de obicei, iau forma unui drept de a accesa proprietatea ta pentru a menține serviciile de utilitati pentru tine și pentru ceilalți din imediata vecinătate. Unele servituți sunt discrete și abia marchează o parte mică din proprietate.  Lucrătorii companiei de utilități au nevoie pentru a trece catre ea periodic. Alte servituți sunt intruzive și necesită să fii notificat că muncitorii au nevoie de acces pe proprietate în viitorul apropiat. Aceste tipuri de notificări sunt atașate de ușa din față și te notifică în legătură cu ziua și ora perioadei în care să lași deschisa poarta. 

CAPITOLUL 2 – ÎMPARTE proprietatea CU CÂȘTIGĂTORII

ROȘU

(Nu vom cumpăra o casă cu această problemă și nici tu nu ar trebui!)

Ruta zborului spre aeroport

Acest lucru nu este evident și nici măcar observabil atunci când mergi la vizionare. De obicei, nu este vizibil până când te muți și te bucuri, să zicem, de curtea ta din spate într-o după-amiază, când observi zgomotul unui avion zburând pe deasupra. S-ar putea chiar să te uiți în sus și să zici „wow, pot să îmi dau seama ce transportator este” și în același timp, instant, îți dai seama de problemă. Dacă avioanele de la companii aeriene mari zboară deasupra casei tale destul de jos încât să îți dai seama ce transportator este, atunci ruta avionului este cel mai probabil pe o rută standard. O rută standard, zilnică. De fapt, transportatorii fac bani atunci când pot zbura pe aceeași rută de mai multe ori pe zi. Așa că, zgomotul pe care îl auzi, s-ar putea să îl auzi de mai multe ori pe zi, zilnic. Nici nu mai menționăm toate acele situații când lucrurile din aer nu merg conform planului, creând probleme mari la sol. De fapt, pentru a fi o problemă la sol, nu trebuie să ajungă tot avionul jos, ci doar bucăți.

Curtea din spate 

Nimic nu pare mai nefolositor ca un teren neamenajat. Această curte din spate accidentată este plină de pietre mari, copaci împrăștiați și pământ neuniform. Opusul unui teren de golf, serios. Multe case construite recent au ceea ce evaluarea se referă la „amenajare naturală”. Acest lucru, în general, înseamnă că este o completă lipsă de amenajare. În timp ce o curte din spate sau din față goală este plictisitoare sau neatractivă, curtea este totuși pregătită de amenajare. Nu, la ce ne referim aici este o curte din spate nefolositoare. Curtea este pur și simplu inutilizabilă.

Curtea este abruptă sau este terasată

Solul este atât de abrupt, încât un vizitator al curții care ar călători peste una dintre pietre sau rădăcini, ar cădea ca și cum ar fi călcat pe o stâncă. De fapt, singurul lucru care îl oprește din a se prăbuși este grosimea copacilor. Da, acesta este un exemplu extrem. Alt exemplu de o curte mai puțin folositoare este cea care este terasată. Câteodată, terasa este un simplu efort de a adăuga un relief vertical pe o curte plată și plictisitoare. Dar câteodată motivul terasării este de fapt pentru a fixa o pantă abruptă spre sau dinspre casă. Terasa poate îndrepta și o problemă de drenaj. 

Casa este localizată prea în fața proprietateaui

Stai în sufragerie uitându-te la TV și observi ușor zgomotul unei motociclete sau un camion zgomotos trecând prin fața casei. La început crezi că nu este nimic, până la urmă locuiești pe o stradă, iar traficul trece. Dar, după, treci prin sufragerie într-o după-amiază și ești surprins de o persoană care trece prin fața casei. Doar după o inspecție mai atentă îți dai seama că persoana mergea pe stradă și nu prin curtea ta. Dar ai simțit ca și cum trecea prin curtea ta, deoarece curtea din față este nu mai mult decât o fâșie de iarbă lângă trotuar.

Casa este așezată prea în spatele proprietateaui

Bineînțeles că opusul poate fi adevărat. Curtea din față poate fi atât de mare și vastă; vecinii din zonele rurale ar putea întreba dacă pot vâna acolo. Pentru loturi de mărimi normale acest lucru cauzează probleme; curtea din spate este prea mică pentru a te bucura de ea. Când curtea din față este mare, ai tendința să o tratezi ca pe o curte din spate, doar pentru a afla că vecinii și trecătorii se pot uita cum te bucuri tu de curte. Acest lucru ar putea fi adevărat într-o curte din spate de mărimi reduse.

Poate că, curtea din spate este atât de mică încât vecinii din spatele proprietății tale au o priveliște neobstrucționată în sufrageria sau bucătăria ta. Da, aceștia pot sta în spatele gardului lor și vor putea vedea ce faceți tu și familia ta cu viețile voastre.

Casa este așezată într-o margine a parcelarii

Ai putea crede că pledăm pentru o casă centrată perfect pe un loc de mărimi perfecte. În timp ce acest lucru ar fi ideal, suntem, serios, doar interesați în maximizarea bucuriei tale asupra casei sau proprietății. Dacă locuinta este așezată prea aproape de una dintre marginile proprietateaui, dai de o multitudine de probleme. Cea mai mare problemă este in situația caselor cu amplasări identice. Cel mai des dormitorul principal este așezat aproape de bucătăria vecinului sau, într-o altă amenajare, de baia principală. Acest lucru creează o intimitate ce ar trebui să rămână la o singură familie. O problemă mai puțin stringenta este că s-ar putea să ai nevoie de un drenaj spre o singură parte a proprietății și nu vei putea face asta, deoarece casa se află prea aproape de linia proprietății.

Înclinarea solului spre casă

Apa poate fi o problemă serioasă pentru un  proprietar de casă nouă. Mulți vânzători sunt mai mult decât fericiți să nu îți spună despre vreo problemă cu apa și să treacă problema la tine. O problemă cu apa care nu este imediat evidentă când cumperi casa apare în cazul înclinării solului spre casă. În alte cuvinte proprietatea se înclină spre casă. Toată suprafața apei produsă de Mama Natură sau de tine cu un furtun, va curge spre casă. Acest lucru va crea bălți și se vor absorbi în pământ lângă și sub casă.

Depinzând de cum se înclină solul, rezolvarea problemei poate fi foarte dificilă.

Pământul are forma unei piscine

Când cineva îndepărtează o piscină din sol, ar trebui să o facă profesionist. Aceasta include: autorizațiile necesare, accesoriile eliminate, scurgerea bazinului, deconectarea energiei electrice, îndepărtarea vopselei, îndepărtarea copacilor și arbuștilor dimprejur, demolare și îndepărtare betonului, umplerea găurilor cu material de umplere non-comercial, reclasificarea amplasamentului, aplicarea unui material de amenajare. Ori, vânzătorul poate doar să scurgă piscina, să spargă faianța, să umple întregul loc cu murdărie și apă. O multitudine de probleme sunt asociate cu ultima metodă, iar proprietățile în care este folosită această metodă trebuie evitate.

Strada  din spate aglomerată

O persoană ar putea crede că o stradă aglomerată descurajează hoții. Dar, în mod contrar, o stradă aglomerată oferă oportunitatea de a inspecta proprietatea ta doar prin a sta pe stradă sau prin a trece încet pe lângă ea. De asemenea, zgomotul asociat unei străzi aglomerate este greu, dacă nu imposibil, să fie mascat punând în discuție capacitatea ta de a te bucura liniștit de noua ta casă. 

Limita cu parcela mare și nedezvoltată

Dacă potențiala ta casă nouă devine limita unui lot mare și nedezvoltat, atunci orice structură poate fi construită acolo. Desigur, există legi care restricționează unele tipuri de construcții, dar ai puțin sau niciun control de ce anume poate fi dezvoltat pe acel teren și unde sunt construite noi structuri pe lot. Poate este destinat pentru a fi o fermă de porci cu un hambar pentru porci așezat în spatele parcelei, direct peste gardul dinspre dormitorul tău principal. Poate nu va fi ceva atât de extrem; de fapt, va fi pur și simplu un mic complex de apartamente. Un spațiu cu multe unități cum este un complex de apartamente adaugă toate tipurile de provocări de la eventualii tăi vecini.

Pârâul

Pârâurile și alte tipuri de apă urmăresc drumul cel mai puțin rezistent, iar apa, în general, curge la vale. Apa stă în cel mai jos punct din solul din jur. Dar nivelurile apei se schimbă, iar când se schimbă drastic, parcelele din jur se inundă pentru a acomoda un nou nivel de apă. Inundarea poate fi rapidă, lăsându-ți puțin timp pentru un plan. Apa intră în orice și este distructivă. Nu numai că apa în sine este o povară, dar disponibilitatea apei aduce alte creaturi care au nevoie să trăiască lângă apă pentru a supraviețui. 

Gardul este un perete de sunet

Un perete de sunet este un gard între proprietatea ta și o proprietate adiacentă și este făcut dintr-un material de amortizare a sunetului cum ar fi cărămida, stucul sau blocurile de plexiglas. Aceste tipuri de ziduri sunt ridicate atunci când este o dorință ca zgomotul asociat cu o proprietate să nu inhibe plăcerea unei alte proprietăți. Zidurile de sunet pot fi văzute în 2 moduri. Primul mod de a vedea zidul de sunet este să îl vezi ca o cheltuială făcută de altcineva din care tu să beneficiezi. Celălalt mod de a vedea un zid de sunet este să vezi de ce tip de reducere a sunetului ai nevoie. Ce este pe partea cealaltă a gardului? Este acolo o proprietate comercială adiacentă acestei parcele? Afacerea operează la ore pe care le crezi incomode?

Prea aproape de calea ferată

Trenurile, deși de obicei văzute ca un mod de transport din secolul 19, încă transportă o cantitate enormă de încărcătură. Acest lucru include toate tipurile de materiale riscante: explozibil, chimicale și materiale radioactive pentru a numi doar câteva. Câteodată trenurile deraiază, iar încărcăturile anterioare sunt împrăștiate orbește pe lângă șine. Evacuarea este câteodată necesară și, odată evacuate, familiile nu se pot întoarce în casele lor, câteodată pentru zile sau săptămâni întregi. De asemenea, trenurile sunt zgomotoase, foarte zgomotoase și acestea vin și pleacă în fiecare oră a unei zile și a unei nopți.

GALBEN

(Această problemă poate dispărea, dar te va costa bani și timp pentru reparare)

Limitele proprietății neclare sau nedefinite

Cumpărând o casă înseamnă că primești drepturile de proprietar al unei parcele de pământ clar delimitate. Împreună cu dreptul de proprietate vine răspunderea utilizării. Multe responsabilități sunt asociate cu deținerea unei proprietăți reale și nu vrei să fii responsabil pentru mai mult decât ai nevoie și nici pentru mai mult decât te poți bucura sau folosi. De aceea, este important ca atât tu, cât și vecinii tăi să înțelegeți clar unde se termină proprietatea lor și unde începe a ta. Preferința noastră este ca gardurile să fie pe toate părțile proprietății, pe linia proprietății. Ok, chiar și în partea din față a proprietății noi preferăm folosirea unei porți frontale și, în anumite cazuri, a unui zid de piatră – mai multe limite pentru solicitările din ușă în ușă decât delimitarea proprietății. Un caz simplu de limite slab definite este atunci când nu poți spune cine trebuie să cosească părțile curții. Un exemplu mai grav este să nu fie niciun gard de-a lungul unei părți a curții din spate atunci când te muți. Unul sau mai mulți vecini ar putea folosi curtea ta din spate și, depinzând de cât de mult au folosit-o, ar putea fi îndreptățiți la proprietate.

Găuri mari și neobișnuite

Nimic nu spune mai bine că ceva era aici și acum nu mai este, decât o gaură mare și neobișnuită. Această gaură este, de obicei, în spatele curții și este ușor de explicat de către agent. Când informația nu apare, uită-te mai bine la gaură și la motivele pentru care crezi că aceasta a fost creată. A fost acolo o piscină, un lac sau altă caracteristică normală în sol care a fost eliminată? În acest caz, pur și simplu poți accepta că va trebui să înlocuiești caracteristica eliminată sau să umpli gaura cu pământ. Opțiuni mai de rău augur și mai puțin dorite există dacă gaura nu poate fi explicată sau explicația evidentă este oferită de un lichid ciudat rămas sau de altul contaminat. De exemplu, dacă gaura are un miros puternic, nasul tău poate spune că se asociază cu chimicale puternice sau produse din petrol.

Copacii de pe linia proprietății

Plantarea unui copac pe linia proprietății a fost o uzanța comună și, dacă nu sunt alte limite ale proprietății, cum ar fi un gard, fac ușor să arate care este linia proprietății. Dar, în era gardurilor și zidurilor, un pom substanțial pe linia proprietății prezintă probleme considerabile de îngrădire.

Gardurile deteriorate

În unele cazuri gardurile se află în locurile corecte, dar au nevoie de reparații. Multe garduri sunt considerate proprietate comună. Așa că atunci când unul sau mai multe garduri au nevoie substanțială de reparare, să zicem, mai mult de câteva noi plăci aici sau acolo, întrebările „cine va plăti pentru reparații” și „cum se vor face reparațiile” apar. Poate vecinul cu care împarți gardul nu l-a tratat corect anterior și nu are niciun interes în repararea lui sau plătirea unei sume pentru a-l repara. Acest lucru ar fi bine de știut înainte de a cumpăra o casă cu această problemă.

Un gard viu

Gardurile vii frumoase adaugă priveliștii și au schimbări sezoniere pe care nu le vezi la un gard comun, din lemn sau fier. Sunt câteva probleme cu gardurile din plante. Pot purta animale și alte insecte sau boli ale plantelor. Ceva menționat rar este ideea că este foarte ușor de scos un gard din plante. Cineva cu un trimer puternic de curte poate reduce sau elimina complet un gard viu mult mai repede decât aceeași persoană care ar scoate un gard din lemn. 

Bazine nefuncționale

Bazinele sunt, de asemenea, atractive și câteva caracteristici decorative au puterea să învioreze un spațiu cu o caracteristică de apă. Cât timp bazinul funcționează, ar putea fi văzut ca un atu pentru proprietate. Totuși, dacă bazinul nu este funcțional sau, mai rău, este gol, atunci trebuie să ai grijă. Dacă bazinul nu este prea adânc, cei mai mulți vânzători vor trata pur și simplu bazinul ca o gaură nepericuloasă în grădină. Dar înainte de a încheia tranzacția, ar trebui să afli exact ce nu funcționează și unde ai putea să te adresezi pentru reparații.

Copacii agățați peste casă

În fiecare an o serie de reclame aferente asigurărilor arată răspunderea asociată cu crengile copacilor mari care sunt agățate deasupra unei porțiuni a casei. În reclame, aceste crengi eventual se prăbușesc, speriindu-i pe ocupanți și vecini; să nu menționăm de dauna evidentă și costisitoare a casei și mașinilor. Listările, de obicei, descriu matura amenajărilor, în timp ce omit nevoia de a avea un copac scos dintr-o situație periculoasă. Problema este agravată atunci când copacul este protejat în anumite moduri și nu poate fi tăiat imediat. Frunzele care înfundă jgheaburile, animalele mici și dăunătorii pot vedea doar oportunități de aventură în crengile agățate de casă. Copacii au, de asemenea, rădăcini. Dacă un copac este foarte aproape de a prezenta o problemă cu crengile, atunci poate avea probleme și cu rădăcinile. Toți copacii, mai puțin cei mici, ar trebui să fie departe de casă.

Copaci uscați sau frunziș

Oricând o parte din peisaj nu este sănătoasă, trebuie să ai grijă să evaluezi impactul atât pe valoarea proprietății, cât și pe costurile de reparații. Copacii uscați sunt o evidentă amenințare de prăbușire care creează daune, răni și dezordine. Copacii uscați sau arbuștii adăpostesc dăunători și pot fi ușor folosiți în calitate de combustibil pentru foc. Problema merită atenție.

VERDE

(Aceasta încă poate fi considerată o problemă, dar s-ar putea să aibă nevoie doar de o schimbare în atitudine pentru a fi reparată)

proprietatea are o formă neregulată

Forma proprietateaui neregulată este în categoria verde pentru că nu este nimic în mod inerent greșit cu un lot în formă neregulată. Din moment ce multe loturi sunt original desenate uniform, ar trebui să te uiți de ce proprietatea devine diform. O dispută funciară a defalcat proprietatea? Este locația defalcata din cauza unei acțiuni legale? Ultimul, și probabil cel mai important, forma proprietateaui te poate expune să împarți o limită cu mai mulți vecini decât ar trebui.

proprietatea se află între străzi aglomerate

Zgomotul asupra căruia nu deții controlul poate ruina plăcerea casei tale. Sursele de zgomot ar trebui limitate pe cât posibil. Ai putea fi ademenit să crezi că ai mai multe rute de intrare și ieșire, dar ușurința de mișcare va fi o consolare prea mică atunci când stai în curte, iar zgomotul traficului este tot ce auzi. Străzile aglomerate pot fi utilizate de hoți pentru a avea acces ușor la casa ta.

CAPITOLUL 3 – IUBIREA ÎNTRE VECINI

ROȘU

(Nu vom cumpăra o casă cu această problemă și nici tu nu ar trebui!)

Casa cu utilizare mixta :  comert+rezidenta

Acum ai putea crede: „Și ce? Au câteva livrări pe săptămână când ești plecat la muncă”. Acest lucru ar putea fi adevărat pentru unele magazine, dar nu pentru cele toate. Verifica in prealabil! Livrările încep si la 4:50 dimineața. 

Afacerea de acasă

Dacă acest lucru se face online cu stoc mic sau deloc, ca vecin tu nu ești deranjat. Totuși, afacerea are un stoc, livrare și depozitare a mărfurilor care pot deveni vizibile. De asemenea, afacerea crește traficul de pietoni pe stradă și oameni care o vizitează. Mai mult, dacă afacerea are livrări și produce ceva pentru a vinde de la locație, trebuie să faci față zgomotului, mirosului, aspectului și depozitării acestor materiale.

Echipamentele afacerii în curtea vecinului

Este ușor de evitat o casă care se învecinează cu un proprietar care alege să depoziteze mașini stricate sau electrocasnice mari în fața curții. Este mai puțin evident când vecinul tău depozitează echipamentul afacerii în curte. Desigur, tocmai am menționat curtea din față, dar cele mai multe echipamente se vor afla în curtea din spate. Din moment ce echipamentul unei afaceri este văzut, în general, ca o investiție, va fi cel mai probabil adăpostit într-un șopron, garaj sau, cel puțin, într-o terasă acoperită sau placă de beton. Cele mai presante probleme sunt zgomotul și emisiile, cum ar fi eșapament și chimicale sau lubrifianți care se scurg. Deșeurile comerciale rămân rar  în curtea în care s-au produs. Apa ploii, animalele și vântul le cară ușor în curtea ta.

Animale zgomotoase/mirositoare

Mirosul unei curți de hambar îți poate reaminti de țară și poate crea sentimentul de acasă. Dar, acel miros de animale poate pătrunde în tot ce ai în curte și, în scurt timp, în casă. Animalele, de obicei, au ore de somn definite care pot sau nu pot coincide cu programul familiei tale. Să ai un cocoș sau cal care scoate zgomote când vor ele poate deveni repede o problemă.

Mașini care blochează strada

Lățimea străzii tale nu are importanța dacă un vecin decide să parcheze într-o poziție incomodă sau, mai rău, parchează în așa manieră încât face strada imposibilă pentru trecerea altor mașini. Acestei probleme este greu de făcut față, din moment ce rugând o persoană să parcheze diferit, de obicei, o face să parcheze într-o manieră mai obstructiva. Sunând autoritățile ar putea doar să înrăutățească situația in viitor.

Antene mari

Antenele mari de pe acoperișul vecinului ar putea să nu îți iasă în evidență dacă nu ai văzut niciodată cât de urâte pot deveni. Unele cartiere rezidențiale s-ar putea să nu aibă servicii de cablu. Acoperișul seamăna cu un turn de comunicații de la aeroport. Am văzut o casă cu atât de multe antene, încât abia puteai vedea acoperișul.

Alei comune

O alee comună este împărțită, motiv pentru a avea numeroase conversații cu noul tău vecin despre cum, când și de cine poate fi utilizată calea de acces. În aceste vremuri în care ai nevoie să conduci aproape oriunde vrei să mergi, o alee comună este ca și cum ai avea o viață împărțită.

A doua fereastră a vecinului cu vedere la casa ta

Curtea din față în cele mai multe cazuri este împărțită vizual cu vecini și oamenii de pe stradă; o curte cu ziduri este o excepție bineînțeles. Dar cei mai mulți oameni se așteaptă să se bucure de o curte din spate semi-retrasă. Mulți oameni nu se simt confortabil când un vecin poate sta în camera casei lui și să vadă ce se întâmplă în curtea din casa de lângă. Acest lucru este adevărat în special dacă nu te bucuri de o relație de prietenie cu acel vecin. În timp ce oricând poți crește copaci sau arbuști mari pentru a crea intimitate, acest lucru înseamnă timp, câteodată poate însemna ani.

GALBEN

(Această problemă poate dispărea, dar te va costa bani și timp pentru reparare)

Vecinii au persoane care trăiesc în curtea lor

Este un lucru să ai pe cineva în curtea alăturată în dormitorul lor și să se uite în curtea ta, este altceva când realizezi că vecinul lasă o persoană să locuiască în curtea lor din spate. Poate au o camera pe care o închiriază. Sau, mai rău, poate au pe cineva care locuiește în curtea lor într-o manieră tranzitorie. 

Vecinii par să folosească o parte din curtea ta

Este o idee bună să înțelegeți clar limitele proprietății. În cele mai multe cazuri, acest lucru necesită doar o privire împrejur pentru a ști unde începe și unde se termină proprietatea ta. În acele cazuri în care nu este evident imediat, trebuie să te asiguri că toți vecinii sunt de acord cu limitele proprietății. În unele cazuri, ar putea să nu fie un gard pe toate laturile curții și ai putea să ai dovada că unul sau mai mulți vecini folosesc o parte care se vede clar că este din curtea ta. Anunțați vecinii că o cumpărați și observați reacția.  

Intrușii par să locuiască pe proprietate

Ocupanții ilegali, după un număr specific de ani de ocupare, au anumite drepturi asupra proprietății. Aceasta nu este o proprietate pentru care să faci o ofertă. Intrușii nu se ocupă de proprietate. Față de cineva care este invitat de proprietar să se ocupe de proprietate, intrușii încep să locuiască pe proprietate odată ce este abandonată. Pot fi unul sau mai multe grupuri de intruși.

Semne permanente în fața casei

Nu este nimic greșit cu un semn ocazional în curte. Problema apare atunci când vecinul pune un stâlp de reclama permanent în curte. Un stâlp care anunță o afacere acasă sau nu este nimic altceva decât un citat sau un poem, care, în timp, poate fi enervant sau poate distrage atenția. Semnele pot, de asemenea, să ocupe o mare parte din curte. Acest lucru este adevărat cu vecini politici; vecini care vor să arate afilierea politică și numele candidaților care merită votul lor la fiecare alegere.

Jucăriile copiilor nu sunt niciodată puse deoparte

Unele jucării destul de mari ale copiilor încât să fie lăsate în curte după folosire sunt, de asemenea, greu de pus deoparte. Aceste jucării sunt lăsate în curte sau în curtea laterală. Ar putea fi destul de colorate și foarte mari. Aceste jucării nu par să se miște niciodată din zona de depozitare improvizată. Ar putea colecta apă, murdărie și insecte; nefolosite din ce în ce mai mult, ele devin un accesoriu permanent  în curte.

Copacii vecinului se află aproape de linia proprietății

Aceasta este o problemă minoră, dar dacă ești o persoană care se mândrește cu gradina ei, să ai crengi și frunze căzând în curte, sezon după sezon, devine o problemă. De asemenea, dacă pomul este bătrân, crengi mai mari pot cădea. Unele proprietăți folosesc un copac pentru a delimita proprietatea. Dacă aceasta este o proprietate fără gard, atunci când vrei să pui gard, copacul devine problematic. Este mai bine pentru copaci să fie așezați înăuntrul sau în afara proprietății.

VERDE

(Acesasta încă poate fi considerată o problemă, dar s-ar putea să aibă nevoie doar de o schimbare în atitudine pentru a fi reparată)

Casa din copac de dimensiuni mari

O casă în copac este o caracteristică drăguță pentru o casă cu copii. Le oferă un loc al lor pentru a practica ce au învățat în casa mare. Acestea vin în multe mărimi, forme și culori.

Totuși, unele familii construiesc aceste structuri mari care sfârșesc prin a umple priveliștea. Ar putea rămâne ca obiecte sentimentale pentru părinți după ce copiii lor se mută și rămân monumente permanente peste trecerea timpului. 

Prea mult mașini

O mașină poate fi numită ca mașina familiei. Două mașini sunt din ce în ce mai normale pentru mai multe familii. Poate copiii acum au vârsta de a conduce iar numărul mașinilor crește astfel încât fiecare membru al familiei are mașina proprie. Pe lângă asta, mai multe mașini îți apar în cale. Ele pot bloca aleea ta sau strada. Exista șansa ca unul dintre proprietarii acelor mașini să simtă nevoia de a repara mașinile pe alee.

Vehicule cu probleme

Acest lucru este asemănător cu cel de dinainte. Există o posibilitate reală ca vehiculele nereparate să devină structuri semi-permanente în fața sau lateralul curții. Odată ce se întâmpla acest lucru, te va surprinde cât de mult pot sta vehiculele acolo. Iarba va crește, animalele se vor adăposti, iar vecinul tău va deveni orb la toată dezordinea aceea.

Depozitarea bărcii/rulotei

Depozitarea bărcii sau a rulotei în fața casei este o variațiune în ultimele prezentări. Multe case au o depozitare adecvată și deși ce este mai puțin frumos să ai o rulotă mare sau o barcă parcată pe lateralul curții, este mai bine decât să ai aceeași rulotă parcată pe curbă cu o extensie peste trotuar în garaj. Unele case încearcă să combine o grămadă de lemn recent tăiat cu o barcă de aluminiu în aceeași parte frontală a curții. Acest lucru oferă cel mai ciudat aspect, cu o grămadă mare de lemn înghesuită cu o barcă de pescuit de aluminiu pusă deasupra.

Curte neîntreținută

Aceasta nu este grea. Când mergi spre o vizionare, reține condițiile grădinilor celorlalte case de pe stradă. Folosește-ți propria busolă interioară pentru a decide dacă ceilalți proprietari de case își țin grădinile într-o manieră decenta.

Muzică tare venind din casa vecinului

Toți trecem prin acea perioadă în viață când se aplică fraza: „dacă este prea tare, ești prea bătrân”. La un anumit moment, fiecare persoană ajunge la acea vârsta când ei sunt „prea bătrâni” pentru anumite setări ale volumului. Am putea spune, cu cât persoana îmbătrânește, cu atât mai sensibilă devine la ceea ce putem numi poluare fonică. Vecinii câteodată ascultă la stereo la un volum la care dau voie și vecinilor să „se bucure” de muzica și selecția lor. Câteodată, muzica tare este ok. Dacă ajungi la o vizionare la 10:30 dimineața și casa de pe stradă are muzica sunând din ea, acest lucru ar putea fi un indiciu al unei probleme zgomotoase și constante.

Aproape de școală

Școlile sunt locuri cu multe activități în timpul săptămânii, pentru nouă luni din an. Dacă locuiești lângă o școală elementară sau liceu, ai copiii care trec prin fața casei depozitând tot felul de pahare, doze și ambalaje.

Zilnic, părintii parchează în fața casei tale. Strada ta poate deveni aglomerată de multe alte mașini. Ar putea să nu fie evident imediat cât de aproape este de școala casa pe care o vizionezi, dar îți garantăm, părinții știu cât de aproape este și vor parca pe strada ta. 

Muncitorii și trecătorii întreabă dacă pot lua fructe din copaci

Copacii fructiferi sunt un atu și sunt frumos de privit tot anul. Atunci când fac fructe par să devină irezistibili chiar și persoanelor care locuiesc sau lucrează aproape de curtea ta. Dacă ai o cantitate mare de pietoni care trec aproape de proprietatea ta, un număr din aceste persoane poate și probabil va decide să ia un  fruct. Donând unul sau două fructe pe sezon este ok. Când copacul începe să fie plin de fructe pe partea cu trecătorii, ar putea deveni o problemă.

Vecinul lasă stropitorile să meargă ore sau zile în șir

Această problemă este greu de observat la o singură vizită. Totuși, dacă este mijlocul după-amiezei, iar șanțul care vine de la o sigură casă este plin de apă și sistemul de stropitori merge în continuare, acela ar putea fi normalul acelei proprietăți. În timp ce ar putea să nu afecteze proprietatea la care te uiți, ar putea fi un indiciu de neatenție pe care același proprietar o va oferi și altor probleme.

Vecinul lasă apa stătătoare

O lipsă de atenție a folosirii apei și a problemelor ce țin de apă pot afecta proprietatea ta. Dacă un vecin lasă o grămadă de apă să se colecteze în grădină, aceasta poate înmulți numărul țânțarilor și altor dăunători. Aceasta este una dintre acele probleme care pot fi identificate, de obicei, cu o aruncare de privire peste gard pe toate părțile curții. Dacă unul dintre viitorii tăi vecini are o mulțime de găleți, vase, echipamente sau alte lucruri de strâns apa, ar putea să arate o problemă.

CAPITOLUL 4 – CONFIDENȚIALITATEA 

ROȘU

(Nu vom cumpăra o casă cu această problemă și nici tu nu ar trebui!)

Degradarea acoperișului

Unul dintre lucrurile frecvent menționate in verificări este acoperișul. Acoperișul trebuie să fie complet acoperit cu material care nu are defecte și infestări sau dărâmături. Acoperișul nu se poate lăsa. Uită-te la acoperiș din atât de multe unghiuri din câte poți. Toate suprafețele ar trebui să pară drepte și să nu aibă vreo înclinare. Depinzând de tipul împrumutului pe care vrei să îl iei, creditorul s-ar putea să ceară o certificare că acoperișul mai are destui ani de rezistat.

Pete de apă pe tavan

Când vizionezi o casă pe interior, asigură-te că te uiți în sus. Acest lucru sună evident, dar poate fi ușor tratat superficial. Nu ar trebui să vezi pete de apă sau pete ciudate. Atunci când este o problemă cu acoperișul sau orice altă zonă de deasupra tavanului interior, apa poate intra. Apa apoi se acumulează și saturează materia tavanului, eventual colectând și uscând petele. Acest lucru ar putea fi o reparație costisitoare.

Dimensiunea proprietății din prezentare nu corespunde cu înregistrările cadastrale

Dimensiunea casei trebuie sa coincidă cu înregistrările din schițele cadastrale. Poate că proprietarii au mai adăugat o cameră sau un etaj casei și nu se reflectă în înregistrări. Poate că agentul se bazează pe o suprafața in care a inclus o zonă care nu este permisă cum ar fi un hambar sau garaj în listarea totală. În orice fel, aceste numere, în general, ar trebui să se potrivească sau va trebui să fie o explicație foarte bună pentru diferență.

Podeaua în toate camerele este murdară

Da, acest lucru este evident, dar se poate întâmpla. Când vizionezi o casă, asigură-te că te uiți dacă “apeși” podeaua în toate camerele. Toate camerele ar trebui să aibă podea. Dacă una dintre camere este lipsită de gresie sau parchet, uită-te mai atent. Podeaua nu ar trebui să aibă doar placaj sau plăci. Și serios, podeaua nu ar trebui să fie murdară – nu glumim!

Anexa casei nu are autorizație 

Multe, multe dependințe sunt făcute fără autorizație. Dacă proprietatea are energie electrică spre structură, atunci va fi nevoie de autorizație.

Supraetajarea nu este permis

O problemă și mai grava este adăugarea la structura principală fără autorizație de construire. Cum am spus mai devreme, nu poate fi luata in calculul suprafeței totale și s-ar putea să nu fie permisă. În unele zone, dacă achiziționezi o proprietate care nu are recepția pentru lucrările suplimentare, ai putea fi răspunzător pentru eliminarea adăugirii sau să plătești pentru a avea acea parte a casei tale adăugată in cartea funciara. Ambele opțiuni sunt foarte costisitoare și ar trebui evitate.

Nu este în zona corectă

Hai să ne imaginăm împreună pentru un moment, că visul tău este un birou acasă. Acest birou acasă ar putea fi de succes și vei dori să îl extinzi. La un anumit moment angajezi primul tău salariat și cumperi unul dintre acele echipamente pentru a crește afacerea ta. Dar stai, casa ta nu este într-o zonă în care să fie folosită în mai multe moduri și ești blocat. Ați putea amândoi să mergeți mai departe cu afacerea voastră și să sperați că toți vecinii văd magia efortului. Mai ușor este să verifici zona și să te asiguri că se potrivește planurilor tale mari.

Petele de mucegai 

Exact cum am menționat anterior, apa pătează tavanul; atunci când vizionezi o proprietate, ar trebui să te uiți după orice pată sau decolorare. Mucegaiul a devenit o problemă națională în industria imobiliară în ultimii ani. În unele cazuri atunci când mucegaiul are un sprijin în proprietate, este foarte greu de scos. În unele cazuri, singurul remediu este să înlocuiești zonele afectate.

GALBEN

(Această problemă poate dispărea, dar te va costa bani și timp pentru reparare)

Casa este ciudată

În ciuda exploziei de construcții în ultima perioadă, cele mai multe familii vor cumpăra o casă care are mulți ani. Această casă  aduce într-adevăr avantaje față de o casă nouă; în special dacă iei în considerare vârsta copacilor și a altor frunzișuri. De asemenea, proprietarii anteriori au avut o șansă să corecteze problemele, unele sigur costisitoare sau lungi. Problema principală este vârsta infrastructurii. Ia de exemplu, sistemul electric. Nu doar că este un  sistem electric învechit obligat la reparații, dar cea mai mare surpriză ar putea veni când echipa de reparații electrice te informează că  devizul 15% din valoarea casei.

Antenă veche sau aer condiționat pe acoperiș

Acoperișul casei devine frecvent acest teren pierdut. Echipamentul este instalat, folosit si apoi deconectat și lăsat să putrezească acolo sus, fără să fie văzut – ei bine, aproape fără să fie văzut. Trebuie să înlocuiești acoperișul; echipamentul va sta în cale și va avea nevoie să fie mutat. Ar putea să găzduiască dăunători și cu cât ruginește și se degradează devine un  obiect atractiv pentru tot ce este pus sus.

Spațiu insuficient în dulap

Începi să despachetezi doar pentru a afla că ai rămas fără spațiu în dulapuri înainte ca totul să fie despachetat. Casa arăta de parcă avea totul, dar ai numărat dulapurile sau, mai bine, ai decis ce tipuri de vase ar putea intra în dulapuri? Este un exercițiu bun de încercat în câteva case astfel încât tu și partenerul tău puteți face asta în bucătărie pentru a ști repede cum veți proceda.

Fără o hotă

Bucătăria este frumoasă și arată minunat cu piesele de pe fiecare parte. Sunt dulapuri din belșug; este o cămară mare și minunată. De fapt, bucătăria este foarte deschisă, se simte ca și cum bucătăria este chiar o extensie a sufrageriei, adăugând casei un efect mare. Ce ai pierdut este absența unei hote. Așa că, nu contează ce vei găti, tot aburul și uleiul se împrăștie în toată camera. Poate a existat un ventilator de evacuare pe suprafața bucătăriei. Acest lucru poate funcționa bine, atâta timp cât instalatorul nu a retractat cuptorul din  ventilatorul de evacuare. În final, ai o bucătărie frumoasă cu un cuptor foarte mic – ca dimensiunile unui cuptor de microunde mai mare.

Podele moi care scârțâitoare

Din fericire până acum realizezi virtual că orice reparație care include pereți sau podele poate fi foarte costisitoare. Podelele moi sau scârțâitoare pt însemna un  număr de probleme existente. De asemenea, odată ce muți toată mobila dintr-o cameră, presiunea pe podea poate ascunde o poveste. 

Construcția nu este realizată într-un mod obișnuit

Când vizionezi o casă toată construcția ar trebui să arate bine. Ferestrele ar trebui să se închidă bine, pereții ar trebui să fie pe toată lungimea și, cum am menționat anterior, podeaua, în general, nu trebuie să scârțâie. Ca un exemplu, dacă aceasta este o construcție existentă, cartonul nu ar trebui folosit ca un material de umplere între un zăvor de ușă și ușă. Nicio lumină nu trebuie să folosească un prelungitor și care să arate vechi.

Proprietarul anterior avea multe animale de companie

Sunt foarte multe semne că o casă de familie se chinuie cu unele probleme. Un astfel de semn este prezența produselor care maschează mirosul de animale. Atunci când acestea apar în imaginile evaluării, câteva lucruri sunt evidente. Primul, evaluatorul care face poze nu va ascunde nimic. Agentul casei, pe de altă parte, ar trebui să fie acolo pentru a învăța proprietarii casei cum să aranjeze camerele care vor apărea în evaluare. Al doilea, mirosul animalelor este destul de puternic în casă pentru a justifica produsele de mascare chiar și pentru familia care locuiește în acea casă.

Unele camere nu au podea

Aceasta este o altă problemă care poate fi evidentă, dar chiar se întâmplă. Vânzătorii chiar au vrut să restaureze toate camerele înainte de plasarea proprietății pe piață. Frecvent, alt factor în remodelare a costat mult mai mult decât era plănuit, forțând vânzătorii să renunțe la unele îmbunătățiri plănuite. Inexistența unei podele este o problemă serioasă, dar rezolvabila.

VERDE

(Această problemă poate dispărea, dar te va costa bani și timp pentru reparare)

Spațiul pentru blatul de bucătărie

Spațiul pentru blatul de bucătărie este important, deoarece, fără acest spațiu, bucătăria nu va funcționa corect ca o bucătărie.

Fără locul de aruncat gunoiul din masca de la chiuveta

Mâncatul sănătos necesită mâncatul diferitelor tipuri de legume. Multe legume pot fi consumate în forma lor proaspătă, nepregătită sau necurățată. Totuși, aproape toate legumele au nevoie sa fie tăiate și/sau curățate și acest lucru este, de obicei, ușor de realizat în chiuvetă. Totuși, dacă nu ai un asemenea loc, care să protejeze chiuveta din a se bloca și pentru a o folosi pentru a prepara fructe sau legume, devine mai multă muncă. Dacă nu ești destul de atent să ții chiuveta goală și curațată, eventual, vei avea nevoie de un instalator.

Baia din hol are cadă, dar nu dispune de duș

Dacă ai copii mici, o cadă fără duș nu este chiar o problemă. Dar dacă ai vizitatori peste noapte și singura lor opțiune de baie este această baie, dacă nu o folosesc pe cea principală care, de obicei, este localizată în dormitorul principal, atunci să ai un duș în baia din hol devine o necesitate.

Scările mari

Scările de jos până în restul casei de sus este ideal să fie ușor de traversat și, în toate exemplele, să nu includă mobilă. Totuși, este o risipă de spațiu să ai scări mari. Nu este o zonă în care oamenii să stea înăuntru și singurul lucru care va umple natural spațiul sunt câteva bucăți de mobilă.

CONCLUZIA

Așa cum am văzut, sunt multe de cumpărat la o casă. Sunt multe lucruri la care să fii atent și acest lucru începe imediat cum ajungi pe stradă și vezi casa.

Când faci prima programare cu agentul pentru a viziona casa, fă programarea la o oră bună pentru tine, dar nu neapărat la orele tradiționale. La ce trebuie să te uiți este ca vecini să fie afară să facă lucruri pe care altfel nu le-ai observa la o oră normală.

Condu încet pe toată strada de câteva ori pentru a identifica lucruri de pe lista de mai sus. De asemenea, uită-te după orice, chiar dacă este menționat în carte sau nu, care să iasă în evidență.

Parchează la câteva case distanță de casa pe care o vizionezi. Ia-ți timp pentru a ajunge la casă. Uită-te la lucrurile precizate în carte și încearcă să te imaginezi conducând spre această proprietate zilnic.

Este o idee bună să printezi secțiuni din această carte și să le folosești ca o listă de verificare. Dacă nu ai prea mult timp pentru programare ai putea împărți lista între tine și partenerul tău sau altcineva care a venit să te ajute. Când vizionezi casa, ați putea amândoi să lucrați pe lista și după să comparați notițele cât sunteți încă pe proprietate. De fapt, dacă găsești ceva interesant ce crezi că merită atenția partenerului tău, ia o notiță.

Este, de asemenea, o idee bună să ai un telefon mobil ca să poți face fotografii si să nu te bazezi pe imaginile care sunt online. 

Discutam pe Whatsapp
Aveti nevoie de Ajutor ?
Conversația inițiala de 15 minute este gratuita. Descrieți problema si aflați cum va pot ajuta
Cu stima,
Paul Dumbravanu
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte